Peste 300 de politisti au descins la 31 de adrese din Ilfov si Bucuresti. Gruparile, banuite de camatarie si santaj

Ultima actualizare: 06-11-2016 07:30

Perchezitii de amploare in Bucuresti si Ilfov. Peste 300 de politisti si luptatori SAS au descins la 31 de adrese unde au informatii ca se ascund liderii unor grupari infractionale, banuiti de camatarie si santaj.

Mai multi suspecti au fost audiati audiati. Politistii din Ilfov, insotiti de trupele speciale, au descins in zeci de locuinte din comunele Dragomiresti, Jilava,1 decembrie si Chitila. Cautau 21 de suspecti, care fac parte dintr-o grupare acuzata de camatarie si santaj.

Potrivit anchetatorilor, cel putin 40 de persoane le-au cazut victime in ultimele luni. Politistii spun ca pagubitii imprumutau de la suspecti, la notar, sume uriase, de ordinul sutelor de mii de euro si aveau de platit lunar o dobanda de cel putin 50.000.

Insa datoria nu era achitata niciodata, pentru ca indivizii acuzati de camatarie, mareau sumele datorate inainte de termenul limita.

Sef Ciolca Anne Marie, IPJ Ilfov: "Incheiau contracte pe sume mai mari decat imprumutau de fapt si girau cu case terenuri masini. Erau apoi amenintati si sub presiune cedau bunurile"

Suspectii au recunoscut imprumuturile, insa nu si dobanzile, pe care le-ar fi perceput sau presiunile la care supuneau victimele.

Politistii au ridicat mai multe acte si placutele de inmatriculare de la autoturismele gasite acasa la suspecti. Anchetatorii banuiesc ca numarul victimelor este mai mare, insa de teama, oamenii se feresc sa depuna plangeri.

Din aceasta cauza, nu vor putea sa isi recupereze bunurile, atentioneaza politistii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO