Pesta porcină continuă să facă ravagii. Mii de porci au fost sacrificați în Satu Mare

Ultima actualizare: 04-10-2019 17:45

E stare de alertă în judeţul Satu Mare, unde pesta porcină africană face ravagii.

5.000 de porci de la o fermă din localitatea Săcășeni, unde a fost confirmat virusul, au fost sacrificaţi, iar alţi peste 150 de mistreţi bolnavi au fost găsiţi morţi pe mai multe fonduri de vânătoare din judeţ.  

La ferma cu 5.000 de porci din localitatea Săcășeni, județul Satu Mare, toate animalele au fost sacrificate, după ce în urmă cu câteva zile analizele de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare au demarat controale în mai multe ferme, exploataţii şi fonduri de vânătoare pentru a depista animalele bolnave. Pe 16 fonduri de vânătoare au fost găsiți peste 150 de porci mistreți morți şi aceştia depistaţi cu virusul pestei porcine.

Toate târgurile de porci rămân închise în judeţul Satu Mare, iar pe o rază de 10 km, în zona focarelor confirmate este interzis transportul animalelor. De asemenea, nu este permisă comercializarea produselor din carne de porc din gospodăriile localnicilor, carnea fiind destinată strict consumului familial.

Cei care nu vor respecta prevederile legale riscă sancțiuni contravenţionale sau legale, după caz. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO