Pesta africană face ravagii în gospodăriile din județul Galați. Sute de porci, sacrificați


Ultimul update: Miercuri 07 August 2019 13:57
Data publicarii: Miercuri 07 August 2019 12:11
Categorie: Stiri actuale

Pesta africană îi lasă pe gospodarii din judeţul Galaţi fără porci. Autorităţile sanitar-veterinare au început miercuri dimineaţă sacrificarea preventivă a tuturor animalelor bolnave din comună Negrilești, unde a fost confirmat un focar.

La fel s-a întâmplat, în ultimele zile, şi în alte două localităţi.

Până acum, focarele semnalate în judeţul Galaţi au fost în extravilanul localităţilor, aşa că au fost eutanasiaţi doar porcii din fermele respective, fără a se trece la sacrificarea în masă. De această dată, însă, pentru că boala a fost confirmată într-o gospodărie din centrul comunei Negrileşti, autorităţile sanitar-veterinare au hotărât să ucidă toţi porcii din localitate.

Oficial, în această comună sunt înregistraţi aproape 500, însă mulţi oameni au ales să îşi sacrifice deja animalele, înainte de intervenţia autorităţilor.

La fel s-a întâmplat şi în alte două sate din judeţul Galaţi, unde au fost ucişi de autorităţi peste 500 de porci.

Autorităţile interzic ieşirea din exploataţii a cărnii sau a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor agricole sau a altor obiecte care ar putea să ducă la răspândirea bolii.

Conform Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, în toată ţara există, în prezent, aproape 600 de focare în 22 de judeţe şi, de la începutul crizei pestei porcine africane, din 2017, au fost sacrificaţi preventiv aproape 400.000 de porci.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO