Permisiunea primită de Liviu Dragnea de a ieși din închisoare ar fi nelegală


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 14:22
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 13:12
Categorie: Stiri actuale

Permisiunea primită de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, de a ieși din închisoare pentru 24 de ore ar fi nelegală. O spune chiar procurorul general al României.

„Nu știe daca s-a demarat o anchetă, că e chestiunea cu legislația primară, dar știe că s-a încălcat un regulament”, a declarat procurorul general al României, Bogdan Licu.

Totodată, ministrul Justiției, Ana Birchall, care a cerut o anchetă la Penitenciarul Rahova, susține că, dacă bănuiala se va confirmă, cei responsabili vor suportă consecințele.

„Cei care au comis-o vor fi trași la răspundere”, a declarat Ana Birchall.

După ce Liviu Dragnea a ieșit din închisoare timp de 24 de ore, de pe 31 octombrie, la prânz, până pe 1 noiembrie, nu a apărut niciun răspuns oficial din partea celor din conducerea penitenciarului.

Surse din cadrul penitenciarului afirmă că încă se fac cercetări în legătură cu cei din Comisia de recompense, care au hotărât ca fostul lider PSD să primească această permisiune cu mult mai repede decât în cazul celorlalți deținuți.

De asemenea, există suficiente voci din cadrul Penitenciarului Rahova care afirmă că, deși regulamentul de aplicare a legii executării pedepselor interzice primirea unor asemenea permisiuni în cazul deținuților cercetați sau urmăriți penal în alte dosare, cum este și cazul lui Liviu Dragnea, anchetat în dosarul Tel Drum, cei de la penitenciar le acordă.

O astfel de permisiune este considerată de către sindicatele din penitenciare ca fiind un favoritism la adresa lui Liviu Dragnea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp.
Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

 

VIDEO PROTVPLUS.RO