Pericol de avalanșă și drumuri închise. Ce județ este vizat

Ultima actualizare: 18-01-2019 20:50
drumuri inchise

Drumurile judeţene 183 şi 183A din Maramureş au fost închise, vineri seara, temporar circulaţiei rutiere din cauza copacilor prăbuşiţi pe carosabil, dar şi a riscului producerii de avalanşe a anunţat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

CJSU Maramureş a fost sesizat cu privire la posibilitatea producerii de avalanşe, respectiv prăbuşirea de copaci sub greutatea zăpezii pe DJ 183 Valea Neagră-Izvoare, staţiunea montană din Munţii Gutâi din vecinătatea municipiului Baia Mare, relatează Agerpres.

"S-a intervenit pentru degajarea brazilor prăbuşiţi sub greutatea zăpezii, îndepărtarea zăpezii de pe ramurile arborilor aplecaţi spre şosea, dar au fost şi tăiaţi cu unelte (drujbe) copacii aflaţi în pericol iminent de prăbuşire. De asemenea, angajaţii societăţii care administrează drumul au intervenit cu utilaje pentru deszăpezirea drumului. S-a discutat cu proprietarii/administratorii de cabane din staţiunea Izvoare despre probleme generate de ninsoarea abundentă", menţionează CJSU Maramureş.

Totodată, personalul din echipele de intervenţie de la SC Electrica a lucrat la remedierea liniilor electrice rupte de prăbuşirea copacilor. Stratul de zăpadă măsoară în zona peste 100 cm.

De asemenea, zona drumului forestier "Borişte" este impracticabilă, iar angajaţii de la societatea Electrica nu au putut remedia defecţiunea pentru a alimenta cu energie electrică Vârful Igniş din Munţii Gutâi, loc în care funcţionează relee radio-tv.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi pe DJ 183A Runcu-Mara. Cele două drumuri au fost închise, arată CJSU Maramureş.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO