Perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene, dar si la ADR Vest intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene


Ultimul update: Joi 12 Februarie 2015 00:02
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015 09:32
Categorie: Stiri actuale

Procurorii DNA fac, luni, perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE, in acelasi dosar in care anchetatorii au descins la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE.

DNA a anuntat intr-un comunicat de pres, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2007 - 2013.

În acest dosar, procurorii fac 23 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov,Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care patru la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca celelalte patru institutii unde au loc percheziti sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM-POSCCE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest din Timisoara.

Procurorii sunt spijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.  Anterior, agentia MEDIAFAX a relatat ca procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, in Capitala si in mai multe judete, intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene, printre institutiile vizate fiind si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), cu sediul in Timisoara.

Sursele citate precizau ca este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizeaza fraude cu fonduri europene. La Timisoara, in acest dosar au avut loc perchezitii si la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul orasului, precum si la un hotel, ambele unitati fiind detinute de acelasi om de afaceri.

23 de perchezitii au facut procurorii. Este vorba de un caz in care exista un prejudiciu de 5 milioane de euro. Anchetatorii sustin ca mai multe oameni de afaceri au incercat sa fraudeze fondurile europene, beneficiind si de sprijinul unor functionari de stat. Deocamdata, procurorii nu au explicat modul de operare al acestor fraude.

Tags: dna, perchezitii,

Perchezitii la 10 case de amanet din Cluj. Patronii sunt banuiti ca ar ascunde bijuterii furate, in valoare de 30.000 de euro
Zeci de perchezitii, in cazul tinerilor care au consumat substante halucinogene necunoscute. Avertismentul medicilor
VIDEO PROTVPLUS.RO