Directorul general de la FC Petrolul si fratii Capra au fost retinuti. Presupusa evaziune ar fi de 15 milioane de euro

25-11-2014 09:25


Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Marius Bucuroiu, Daniel si Nicolae Capra, toti trei actionari ai clubului, si alte patru persoane au fost retinuti, marti seara, in dosarul cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, procurorii au emis, marti seara, ordonante de retinere pe numele a sapte persoane care au calitatea de suspecti in dosarul in care conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploiesti este suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 15.400.000 de euro, potrivit Mediafax.

Printre cei retinuti se numara actionarii principali ai clubului de fotbal ploiestean, fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care detine, de asemenea, actiuni la club. In acelasi dosar, au fost retinute alte patru persoane, administratori ai unor firme prin care s-ar fi derulat operatiuni financiare fictive.

Sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, care au, de asemenea, calitatea de suspecti in dosar, nu se numara printre cei retinuti, a precizat reprezentantul DIICOT Ploiesti.

Perchezitii DIICOT la clubul Petrolul Ploiesti

Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Marius Bucuroiu, si fratii Daniel si Nicole Capra, toti trei actionari ai clubului, au fost ridicati de procurorii DIICOT Ploiesti.

Ei sunt audiati intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de peste 17 milioane de euro. Cu banii obtinuti ilegal, Dan Capra a preluat si finantat gruparea sportiva, spun surse din ancheta. Petrolul Ploiesti ocupa locul trei in clasamentul ligii intai.

Si directorul economic al clubului Marius Bucuroiu a fost adus de jandarmi la DIICOT. 25 de perchezitii au fost facute inca de la primele ore ale diminetii in Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila. Pe Dan Capra, patronul FC Petrolul Ploiesti, procurorii DIICOT l-au gasit acasa. El este se pare initiatorul unui grup infractional organizat.

Din acest grup, spun anchetatorii, fac parte si sotiile celor doi frati Capra care detineau firme prin care se faceau operatiuni financiare fictive. Procurorii spun ca astfel s-au spalat peste 16 milioane de euro si s-a facut evaziune fiscala de peste doua milioane de euro.

"Sumele de bani obtinute in urma relatiilor comerciale fictive au fost folosite de membrii gru[pului pentru preluarea clubului Petrolul si pentru finantarea ulteriora a acestuia prin creditari succesive", a explicat un ofiter BCCO Ploiesti.

Procurorii spun ca faptele s-au petrecut incepand cu 2012, an in care omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. Un an mai tarziu, echipa avea si cel mai recent succes: obtinea Cupa Romaniei.

Imediat dupa aceasta victorie, patronul ehipei investeste bani si ii aduce la Ploiesti pe Adrian Mutu si pe Razvan Lucescu. In urma perchezitiilor de marti, la clubul de fotbal atmosfera este tensionata. Oficialii ramasi au refuzat sa comenteze situatia. Fotbalistii se reunesc miercuri pentru a pregati meciul cu Dinamo de duminica.

Dan Capra, in varsta de 41 de ani, mai apare si in alte investigatii facute de procurori. In urma cu un an, el a fost implicat intr-un scandal privind o fabrica ilegala de tigari, dar este cercetat si intr-un dosar de creditare instrumentat de DIICOT Bucuresti.

VIDEO PROTVPLUS.RO