Horea Uioreanu afla joi daca va ramane dupa gratii pentru 30 de zile. Este suspectat de 5 infractiuni de luare de mita

×
Codul embed a fost copiat

Horea Uioreanu va fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva, dupa ce miercuri seara a fost retinut de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie.

Horea Uioreanu este banuit de 5 infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri si complicitate la spalare de bani. In acelasi caz, a fost retinut si un om de afaceri, care i-ar fi dat mita aproximativ 170 de mii de lei.

Masurile au fost luate la finalul unei zile agitate, cu o serie de perchezitii, inclusiv la sediul Consiliului Judetean Cluj.

Dupa audierile care au durat sase ore, Horea Uioreanu a parasit sediul DNA Cluj intr-o masina gri, cu geamuri fumuri, care l-a dus in arestul Politiei Judetene. Avocata lui a iesit vadit dezamagita de cele intamplate in timpul discutilor cu procurorii DNA.

Smaranda Bara, avocata lui Horea Uioreanu: "A fost o zi lunga, nu vreau sa fac declaratii."

Citește și
Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu, audiat la DNA. Cum a ajuns din acuzat, victima unei inscenarii a DIICOT
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

La intrebarile procurorilor a raspuns si arhitectul sef Claudiu Salanta, al carui birou, de la Consiliul Judetean, a fost sigilat miercuri de anchetatori.

Claudiu Salanta, arhitect sef: "Am venit in calitate de martor. Era si presedintele Uioreanu, acum nu stiu daca mai e. Am fost intrebat de procesul de autorizare a platformei de parcare. Nu am nici un fel de interdictie."

Miercuri dimineata, procurorii DNA au batut la usa Presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. In acelasi timp, ii era sigilat biroul, de unde au fost ridicate documente.

Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj: "S-au sigilat birourile domnului Uioreanu, cel al arhitectului-sef si al directorului de investitii."

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, este banuit de procurorii DNA ca, impreuna cu mai multi subalterni si oameni de afaceri, ar fi comis ilegalitati legate de construirea noii piste de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, aflat in subordinea Consiliului Judetean. Vorbim despre un proiect in care s-au investit aproximativ 40 milioane de Euro si care a fost terminat in octombrie, anul trecut.

Mariana Ratiu, directorul de investitii si achizitii CJ Cluj: "Am fost solicitati pentru ridicarea de inscrisuri care au vizat niste obiective de investitii."

In paralel, au avut loc perchezitii si la Universitatea Tehnica, unde lucreaza arhitectul care a proiectat pista, precum si la domiciliile unor oameni de afaceri si angajati ai Consiliului Judetean. Toti ei vizati in ancheta au ajuns in fata procurorilor DNA.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca Horea Uioreanu ar fi oferit contracte cu finantare din bani publici unor firme detinute de prieteni de-ai lui, contra unui comision.

De exemplu, o parte dintre lucrarile la noua pista a aeroportului au fost facute de un om de afaceri, apropiat al presedintelui Consiliului Judetean. Suspiciunile procurorilor au inceput inca din 2012, cand costurile proiectului au crescut cu 20%. In aceasta investigatie, s-au implicat si ofiterii SRI.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Euro, manca-ti-as gura, nu lei". Metoda prin care judecatorul Stan Mustata isi lua cota parte din despagubiri

Procurorii anti-coruptie l-au trimis in judecata pe magistratul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care il acuza ca a cerut si primit bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale.

Traian Berbeceanu, audiat la DNA. Cum a ajuns din acuzat, victima unei inscenarii a DIICOT
Traian Berbeceanu, audiat la DNA. Cum a ajuns din acuzat, victima unei inscenarii a DIICOT

La numai doua saptamani dupa ce procurorii DIICOT au extins acuzatiile impotriva sa, fostul sef al politistilor de la crima organizata din Alba Iulia, Traian Berbeceanu, contraataca.

Si lichidatorii au inceput sa tremure dupa audierea lui Dan Adamescu. Autodenunturi pe banda rulanta la DNA
Si lichidatorii au inceput sa tremure dupa audierea lui Dan Adamescu. Autodenunturi pe banda rulanta la DNA

Audierea omului de afaceri Dan Adamescu si arestarea celor 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti au provocat panica in randul celor care au actionat ilegal in dosare de insolventa. Zeci de denunturi si autodenunturi au aparut in ultimele zile la DNA.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.