Patru vagoane ale unui tren de marfa incarcat cu azotat de amoniu au deraiat in Harghita. Traficul feroviar a fost blocat

Dată publicare: 17-11-2016 15:31
Dată actualizare: 20-11-2016 07:23


Locomotiva

Patru vagoane ale unui tren marfa incarcat cu azotat de amoniu au deraiat, joi dupa amiaza, la intrarea in statia Ditrau, din judetul Harghita, in zona macazelor. Circulatia trenurilor in zona este blocata.

Potrivit sefului Politiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nut, trenul de marfa, care circula dinspre Targu Mures, este format din doua locomotive si 24 de vagoane incarcate cu azotat cu amoniu.

”La intrarea in statia Ditrau, in zona macazelor, patru dintre vagoanele garniturii de marfa au deraiat, dar nu s-au rasturnat. Nu sunt victime si nici pericol de incendiu sau explozie”, a spus Nut.

El a mai spus ca este asteptata o echipa de specialisti de la Regionala CFR Brasov, care va cerceta cauzele care au dus la producerea incidentului.

CFR informeaza ca traficul feroviar pe sectia Gheorghieni - Toplita este oprit temporar din cauza deraierii celor patru vagoane.

Pana la reconfigurarea graficului de circulatie in zona producerii evenimentului, doua trenuri de calatori stationeaza temporar in garile Lazarea si Toplita”, precizeaza CFR.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO