Patronii de restaurante cer voie Guvernului să deschidă 100% în interior. Nu toți angajații s-au vaccinat, însă
Ritmul neașteptat de bun al vaccinării, dar și scăderea incidenței infectărilor i-au determinat pe reprezentanții industriei ospitalității să ceară Guvernului deschiderea restaurantelor la capacitate maximă, cât mai repede.
Vor să recupereze, astfel, timpul și banii pierduți în perioada de restricții. Patronii recunosc că nu toți angajații lor s-au imunizat. Ceea ce nu prea îi ajută: clienți vor să știe dacă personalul este vaccinat, înainte de a trece pragul unui local.
În București, duminică a fost o zi însorită şi, mai ales, profitabilă pentru terasele din centru. Cei care au ales să se plimbe pe malul Dâmboviţei au umplut localurile amplasate aici. Deocamdată, în interior, restaurantele funcționează tot la o treime din capacitate.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Radu Dumitrescu, reprezentant Horeca:
„Noi ne dorim ca interioarele să fie deschise în proporţie de sută la sută. cu distanţare socială, cu măsuri. Nu mai putem continua aşa, nu mai putem respira, avem nevoie de o gură de oxigen."
Nu doar ritmul vaccinării le dă curaj patronilor: în Capitală, incidența infectărilor este la cel mai mic prag din ultimele 8 luni: 1.65. Reprezentanţii Horeca spun că fac eforturi ca tot personalul să se vaccineze.
Ninel Dănilă, patron de restaurante:
„Nu pot să oblig angajaţii să meargă să se vaccineze, am avut tot felul de discuţii, cumva au făcut o promisiune că ar merge în perioada următoare să facă acest lucru. îmi doresc să se întâmple acest lucru şi să trecem peste această perioadă, să avem majoritatea oamenilor vaccinaţi"
În căutare de soluții care să mai atenueze din pierderi, reprezentanții Horeca din Capitală au anunțat, de pe 24 mai până pe 6 iunie, Bucharest Restaurant Week. Localurile care participă la inițiativă vor propune un meniu cu două feluri, la preț fix: 39 de lei. Nu vor exista taxe de transport pentru cei care comandă acasă sau la birou.
Pe de altă parte, Guvernul avansează aceeași dată pentru ridicarea parțială a restricțiilor despre care s-a tot vorbit: 1 iunie. Premierul Cîțu propune ca, acolo unde toți angajații sunt vaccinați, restaurantele să se deschidă sută la sută....pentru clienți imunizați. Este, deocamdată, doar o idee.
Vitalie Cojocari, corespondent PROTV: „Ministerul Sănătăţii, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, dar şi premierul Florin Cîțu vor avea ultimul cuvânt. Oficialii guvernamentali cred că astfel populaţia va fi convinsă să se vaccineze şi mai mult.”
Sursa: Pro TV
Etichete: restaurante, horeca, vaccinare, capacitate maxima,
Dată publicare:
09-05-2021 19:06