Decizie uluitoare in cazul directoarei de gradinita filmata batand copii. Judecatorul a decis ca bataia "izolata" e legala

×
Codul embed a fost copiat

Cazul directoarei gradinitei private care a starnit revolta opiniei publice ii infurie pe cei direct implicati.

Parintii copiilor devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor in gradinita privata din Cotroceni. Este comentariul surprinzator ce apartine magistratului de la Judecatoria sectorului 5 care a decis ca directoarea filmata cum abuzeaza trei copii poate fi cercetata in libertate. Mai mult acelasi judecator sustine ca anchetatorii ''nu au probe care sa ateste ca faptele au avut continuitate'' si, potrivit lui: ''o corectie izolata aplicata minorului nu e considerata fapta penala''.“Organele de urmarire penala nu au demonstrat nici producerea urmarii faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor. Cu privire la acest aspect, judecatorul constata ca probatoriul administrat este insuficient si contradictoriu."

Adica imaginile in care copiii sunt abuzati fizic si psihic, alaturi de marturiile parintilor care au vorbit despre schimbarea comportamentului celor mici, care se trezeau noptile tipand si plangand, sunt insuficiente si contradictorii.

Ionel Lupu, tatal unora dintre copiii agresati: "nu intelegeam cum se poate da o asemenea decizie, motivare... Motivarea ma face sa cred ca la dosar nu au fost administrate toate probele, sau nu au fost prezentate toate probele stranse pana acum"

Mai apoi, acelasi judecator a explicat ca faptele nu au avut continuitate, adica procurorii nu au dovedit ca abuzul a fost infaptuit pe o perioada lunga de timp. "Aplicarea unei corectii izolate, determinata de o greseala a minorului - asa cum inculpata a justificat in cazul minorilor si care nu ii pune in pericol dezvoltarea fizica, psihica sau morala, nu constituie infractiune prevazuta de art.197 Cod Penal"

Citește și
gradinite
CAMERA ASCUNSA. "N-am deschis inca, inauntru sunt doar copiii prietenilor". Explicatiile gradinitelor fara autorizatii
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Ionel Lupu: "Probabil se considera normal si legal ca unui copil sa-i aplici astfel de tratamente, nu stiu. Atunci trebuie sa ma astept ca la gradinita sa fie afisat ca un orar, ca noi ne asumam dreptul sa-i aplicam corectii copilului de maxim 5 ori si nu ne asumam raspunderea. De ce mai exista protectia copilului? De ce mai legi pe care le tot invocam la UV ca sa protejam copiii?"

Magistratul a avut in vedere si calitatea in care directoarea a batut, zgaltait, tarat pe jos, tipat intr-un cuvant, abuzat, copiii inscrisi la gradinita ei. Pentru ca politia nu a explicat in ce calitate a facut asta: de administrator de firma sau de educator, rezulta ca: "in aceste conditii parintii copiilor sau sustinatorii legali ai acestora devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor in aceasta unitate."

Arthur Asa, tatal unora dintre copiii agresati: "Nu am specializare ca sa pot sa verific un astfel de loc, cand am intrebat asa cum intrebi peste tot daca e totul in regula cu actele, mi s-a raspuns ca da.

Ionel Lupu: "Nu imi explic de ce apare in motivare e ca vina parintilor ca si-au dus copiii la o unitate neacreditata. Noi cand am fost ni s-au prezentat niste acte, dar nu suntem in masura sa ne dam cu parerea daca sunt valabile sau nu."

Directoarea Ioana Neagu este acuzata de 5 fapte de rele tratamente aplicate minorilor si risca pana la 7 ani de inchisoare, daca va fi gasita vinovata. In decizia de a o lasa in libertate, instanta a explicat ca desi in cauza se face vorbire de o infractiune de rele tratamente aplicate minorului, nu exista certitudinea ca inculpata ar savarsi in continuare infractiuni de acelasi gen, avand in vedere ca din data de 28 martie, gradinita a fost inchisa.

Decizia magistratilor judecatoriei sectorului 5 nu este definitiva, ea a fost contestata si urmeaza sa se judece joi la Tribunalul Bucuresti, cand nu e exclus ca directoarea Ioana Neagu sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile.

Judecatoria Sectorului 5 a respins, joi, cererea procurorilor de arestare preventiva a Ioanei Neagu, directoarea Gradinitei Particulare "Flipper Garden" din Bucuresti, acuzata ca ar fi agresat mai multi copii, urmand ca ea sa fie cercetata in libertate sub control judiciar. Instanta a dispus ca, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Ioana Neagu sa nu paraseasca Capitala si sa nu comunice sau sa se apropie de persoanele vatamate si de membrii familiilor acestora si nici de angajatii gradinitei. De asemenea, Ioana Neagu nu poate exercita functia de director de gradinita.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Gradinitele din Romania unde un catelus si un papagal sunt
Gradinitele din Romania unde un catelus si un papagal sunt "educatori". Ajutorul oferit de animale copiilor

Un catelus si un papagal ocupa, pe rand, timp de o ora, postul de educator la cateva gradinite particulare si de stat din Constanta.

CAMERA ASCUNSA.
CAMERA ASCUNSA. "N-am deschis inca, inauntru sunt doar copiii prietenilor". Explicatiile gradinitelor fara autorizatii

In plin scandal declansat dupa ce o directoare de gradinita a batut mai multi copii, ministrul Educatiei ii avertizeaza pe parinti sa ceara autorizatia provizorie de functionare sau acreditarea institutiei la care vor sa isi inscrie fetitele si baietii.

Directoarea de gradinita, filmata in timp ce agresa copiii, plasata sub control judiciar. Ce a spus in fata instantei
Directoarea de gradinita, filmata in timp ce agresa copiii, plasata sub control judiciar. Ce a spus in fata instantei

Judecatoria Sectorului 5 a respins, joi, cererea procurorilor de arestare preventiva a Ioanei Neagu, directoarea gradinitei  "Flipper Garden" din Bucuresti, acuzata ca a agresat mai multi copii.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.