Panica la salina din Turda. Gondola in care se aflau patru turisti s-a inclinat, iar acestia au ramas blocati

Dată publicare: 04-06-2015 13:18
Dată actualizare: 07-06-2015 07:01


Printr-o spaima cumplita au trecut miercuri dupa-amiaza patru turisti rusi care vizitau salina din Turda. Brusc, gondola in care se aflau, situata la patru metri inaltime pe roata panoramica, s-a inclinat intr-o parte.
 

Angajatii au sunat imediat la 112, iar dupa aproximativ 20 de minute, turistii au fost coborati de pompieri fara probleme.

Incidentul s-a petrecut la ora 17, cu putin timp inainte de inchiderea salinei. O avarie la sistemul de sustinere a gondolei in care se aflau cei patru turisti - doi barbati si doua femei - a facut ca instalatia sa se incline, iar oamenii s-au speriat de moarte. Angajatii au reusit sa-i linisteasca pana la sosirea pompierilor, care i-au coborat pe rand, cu o scara.

Reprezentantii salinei nu isi explica ce s-a intamplat, in conditiile in care verificarile tehnice la roata s-au facut recent.

Nu este primul incident de acest gen petrecut la salina din Turda: in urma cu doi ani, opt turisti au ramas blocati doua ore in aceeasi roata, la 20 de metri inaltime, care s-a oprit brusc. Incidentul de acum face obiectul unei anchete, iar instalatia panoramica a fost oprita. A costat 180.000 de euro si a fost dat data in folosinta in urma cu cinci ani.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO