Panică în Bușteni. Oamenii se plâng că urșii sunt din ce în ce mai îndrăzneți


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 21:22
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 16:50
Categorie: Stiri actuale

Nici nu s-a făcut primăvară, că urșii ieșiți din bârlog au început să defileze pe străzile din Bușteni. Localnicii se plâng că sălbăticiunile sunt mai îndrăznețe decât în trecut, coboară în oraș indiferent de ora și nu se lasă alungate ușor.

Primăria ridică zilnic gunoiul menajer, însă asta nu a rezolvat problema. Iar administratorul fondului de vânătoare duce zadarnic hrană în pădure, căci urșîi fac tot ce au învățat în ultimii ani. Iau masă în oraș.

Locatarii blocurilor din Bușteni sunt disperați și spun că o ursoaică cu doi pui îi vizitează zilnic. Și nu e singura. O alta, care este și rănită la un picior, își aduce ursuleții la tomberoane. Oamenii se tem să mai iasă din case. Aseară au sunat din nou la 112.

"Erau aici, uite se văd gheruțele și puii aici, ursoaica acolo, deci o să coabităm fain frumos cu animalele pădurii".

Jandarmii au alungat urșii cu sirenele, însă liniștea nu durează niciodată prea mult .

Animalele sunt infometate și caută hrană. Așa că vin la tomberoane la orice ora din zi spun localnicii.

Laura Florea, localnică: "Ne uităm de la etaj, putem să mergem să ducem gunoiul sau ne păzesc ai noștri când venim de la muncă seară târziu. Dacă nu sunt aici, sunt acolo, dacă nu sunt acolo, sunt la celălat bloc. Mai contează că e seară, că e zi? Nu, dimineață, prânz seară, noaptea."

Localnic: "Vin și la 9 jumate dimineață și la două jumătate au venit. Sunt înfometați că dacă n-au mâncat două luni că două luni nu au venit și nu prea mai găsesc gunoaie că le ia dimineață și nu poți să ști doamne freest se întâmplă ceva."

Lidia Antonescu, localnică: "Cum să nu stai cu teamă că e ditamai animalul mai ales dacă are pui te apropii de ei nu ști cum reacționează."

Satflora Rotareanu: "Eu cel puțîn stau în casă. Cum s-a întunecat îți este frică să ieși din casă. Ziua de bine de rău îi mai vezi dar noaptea…"

Primăria Bușteni a hotărât să ridice zilnic gunoiul, iar administratorii fondului de vânătoare susțin că duc hrană în pădure, însă urșii nu renunță la vechiul obicei de a mânca din tomberoane. În luna decembrie pădurarii au cerut ministerului mediului să mute 4 exemplare, dar responsabilii au aprobat o singură relocare.

Irinel Ghiță, primar Bușteni:

"-Primăria își face datoria în limitele actelor normative în vigoare din această zona

-Și unde e problema?

-La autoritatea centrală dacă chiar vreți să mergem pe verticală.

-Discuția asta a fost și anul trecut

-Discuția asta e de cel puțîn 4-5 ani de zile."

Pentru a preveni o tragedie, jandarmii au intensificat patrularile în zona și îi sfătuiesc pe oameni să între urgent la adăpost dacă se întâlnesc cu ursul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

FULLSCREEN
Panică în Bușteni. Oamenii se plâng că urșii sunt din ce în ce mai îndrăzneți
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO