Cum a fost prins un curier care a înscenat o tâlhărie pentru a rămâne cu 18 mii de lei


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 17:42
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 16:43
Categorie: Stiri actuale

Un curier din Galaţi a înscenat că ar fi fost tâlhărit pentru a fura bani de la firma pentru care lucra.

Bărbatul de 32 de ani a sunat la 112 şi a anunţat că, într-un cartier de la periferie, ar fi fost atacat de doi indivizi care i-ar fi luat aproximativ şapte mii de lei, dar l-ar fi lăsat şi fără sistemul electronic de plată pe care îl avea în dotare.

Bărbatul nu ştia însă că ceva l-a dat de gol şi, în doar câteva ore, poliţiştii au ajuns la concluzia că au de-a face cu o înscenare.

A fost o anchetă relativ simplă: poliţiştii au vizionat imaginile şi au înţeles că bărbatul îşi înscenase propria tâlhărie. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care el se duce în spatele maşinii şi începe să se trântească pe jos pentru a se răni şi pentru a-şi murdări hainele, astfel încât să fie credibil în fata poliţiştilor.

Abia apoi a sunat precipitat la 112. Poliţiştii, care au deschis iniţial dosar penal pentru tâlhărie, au aflat că respectivul curier a avut şi un complice, un adolescent de 17 ani.

Prejudiciul, în valoare totală de 18 mii de lei, a fost recuperat în totalitate de la el. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru delapidare.

Un copil din Tulcea a jefuit 15 case. Suma uriaşă pe care o strânsese din furturi
Român suspectat că a furat 260.000 € din bănci din Austria. Cum a fost prins
O femeie a fost tâlhărită în casă de patru persoane cu cagule
VIDEO PROTVPLUS.RO