Organizatori si spectatori audiati, dupa concertul Carla's Dreams. "Romania nu a invatat nimic din tragedia Colectiv"

Ultima actualizare: 25-05-2016 06:56

Autoritatile au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce 9 copii si tineri au lesinat la concertul formatiei Carla's Dreams, organizat intr-un mall din Piatra Neamt.

Procuratura a preluat cazul si a anuntat ca au fost audiati mai multi spectatori, dar si organizatorii, care sunt suspectati ca nu au luat toate masurile legale privind securitatea si sanatatea in munca. Intre timp, pe internet tot mai multi romani le reproseaza celor implicati ca nu au invatat nimic din tragedia de la Colectiv si ca oamenii sunt si acum in pericol in locurile foarte aglomerate.

Solistul formatiei Carla's Dreams a oprit concertul care avea loc intr-un mall supra-aglomerat din Piatra Neamt cand a vazut ca tot mai multi tineri si copii lesina din cauza caldurii. La spectacol asistau peste 3000 de oameni.

Daniel Vinca, martor: "Toata lumea era constienta ca nu era ok, dar, nu stiu, cred ca toti stateam acolo ca niste drogati. Si ei pe scena, si noi, ca spectatori, pentru ca senzatia era de pericol, dar, inca suntem vii. Nu s-a starnit panica si asta cred ca a fost elementul, singur, pozitiv."

Desi pare greu de crezut, oamenii au reusit sa iasa in siguranta din cladire, iar cei de  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta se felicita intre ei pentru felul in care au reactionat. In timp ce Politia Locala ii acuza ca n-au restrictionat numarul de spectatori, acestia sustin ca ei au cerut oprirea show-ului.

Colonel Ioan Nitica, inspector sef ISU Neamt: "La aparitia in continuare a cazurilor de lesin, de comun acord cu seful formatiei, s-a luat masura opririi concertului si ulterior a evacuarii in siguranta a spatiului respectiv. Zic eu ca a fost o actiune de succes in a tine riscul sub control printr-o colaborare foarte buna a institutiilor statului."

Dupa aceste evenimente neplacute, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a dat o circulara duminica, prin care le reaminteste organizatorilor de evenimente ce obligatii legale au. Cu toate astea, dupa plangerea depusa de cei de la Carla's Dreams, procuratura Neamt a declansat o acheta si a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Victimele sunt 9 la numar, iar o parte au ajuns la spital. Politistii si procurorii vor sa stie cum de organizatorii, atent monitorizati de inspectorii ISU alfati la fata locului, au permis supra-aglomerarea centrului comercial.

Daniel Vinca, martor: "O multime compacta, intr-un spatiu mic, in care zona tampon din spate era creata de cei care tot veneau. Nu mai puteai iesi, la un moment dat temperatura cred ca ajunsese la peste 40 de grade. Transpirai instant, in 2-3 minute te deshidratai, era sufocant".

Intre timp, pe internet tot mai multi oameni critica atitudinea celor implicati:

"Romania nu a invatat nimic din tragedia Colectiv. Sa raspunda cei de la Piatra Neamt ca au inghesuit atatia oameni intr-un mall!" si "Din pacate, organizarea a fost sub orice critica si ne pare rau ca s-a incheiat asa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se calcau în picioare. Daca se intampla ceva, nu puteam iesi de acolo", au fost comentariile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO