Orban, despre bugetul la Sănătate: „Am văzut niște fake-uri îngrozitoare”

Ultima actualizare: 22-12-2019 22:45
Orban
Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că bugetul Sănătăţii nu va scădea, ci, dimpotrivă, va creşte cu câteva miliarde, el afirmând că a văzut multe ştiri false în acest sens.

„Am văzut nişte fake-uri absolut îngrozitoare, că noi am tăiat bugetul la Sănătate. Le spun acestor mincinoşi că bugetul la Sănătate trebuie calculat atât bugetul Ministerului Sănătăţii, cât şi bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ludovic Orban, la un post TV, relatează Agerpres.

„Dacă vom compara bugetul pe 2020, Ministerul Sănătăţii plus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, o să constatăm că este o creştere semnificativă de câteva miliarde a bugetului faţă de Legea bugetului de stat adoptată în 2019 de Guvernul PSD. Mai mult decât atât, ştiţi că aici, în domeniul Sănătăţii, noi a trebuit să creştem alocările către Sănătate, în special către bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru că exista riscul să rămânem fără finanţare la programele de sănătate vitale, care finanţează tratamentul bolilor", a mai transmis Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO