Orașul Țăndărei poate deveni zonă roșie de COVID-19. Sute de oameni s-au întors din străinătate

Dată publicare: 03-04-2020 14:21
Dată actualizare: 03-04-2020 19:58


Localitatea Țăndărei din Ialomița are toate șansele să devină o zonă roșie de proporții.

Sute de oameni s-au întors acasă din Italia, Spania, Anglia și Germania, speriați de efectele răspândirii noului coronavirus. Este de așteptat ca fluxul să crească.

Între timp, a crescut alarmant și numărul cazurilor, iar autoritățile vor să intre în carantină. Au votat în favoarea măsurii, dar decizia le aparține celor care gestionează starea de urgență de la centru.

Potrivit autorităţilor, prea puţini au respectat măsurile de izolare, iar virusul s-a răspândit. Acum nimeni nu ştie câţi locuitori sunt infectaţi.

Prefectul a estimat că în ultimele săptămâni 800 de oameni s-au întors în Țăndărei, iar problema a fost că măsurile nu au fost respectate de toată lumea, așa că virusul s-ar fi răspândit.

Aproximativ 29-30 de persoane ar fi confirmate cu Covid-19. Problema din județul Ialomița este că la nivelul lui s-au făcut în jur de 200 de teste.

Ar exista un aparat Real Time PCR, însă potrivit prefectului, nu au ajuns kituri pentru a putea începe testarea și pe raza județului, așa că de fiecare dată când se ia o probă, ea trebuie trimisă pentru analiză în afara județului Ialomița, iar acest lucru prelungește timpul de răspuns.

Autoritățile, la nivel județean, consideră că este nevoie ca orașul să intre în carantină și au trimis o solicitare în acest sens către centru și așteaptă un răspuns. Între timp, prefectul a solicitat și prezența militarilor în orașul Țăndărei.

Ar urma să ajungă 23 de militari, iar prefectul consideră că acest număr este insuficient.

În acest moment, în Țăndărei există și un spital orășenesc, care a fost transformat, pentru a-i îngriji pe cei care sunt suspecți sau confirmați cu Covid-19. O parte dintre ei sunt transferați și către alte spitale din județ.

Tonița Manea, prefectul județului Ialomița: „Avem 800 de persoane care au venit până acum, într-un flux mare și din informațiile mele, este posbil să avem încă un număr mare de oameni care vor dori să revină acasă. Avem în județul Ialomița 45 de persoane confirmate, dintre care 29 sunt în localitatea Țăndărei, dintre persoanele decedate, cinci la nivel de județ, patru sunt din Țăndărei. Avem persoane autoizolate, un număr de 2.089, iar în carantină 208. Au fost majorate aceste forțe de ordine acolo, pentru că am anticipat că această localitate va fi cu un risc crescut, ceea ce dovedește că nu au respectat măsurile, nici ceea ce s-a transmis de la nivel central, nici de la nivel local."

Nicoleta Toma, primar Ţandărei: "Am achiziţionat un cort şi un container. Toate persoanele cu simptome se prezintă aici şi se face o triere în cort. Sunt 2 corpuri de clădire în care aceştia sunt izolaţi"

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO