Mărturia unei românce care se prostituează pe cont propriu în Roma. „M-a luat cu forța”


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2019 11:53
Data publicarii: Sambata 02 Noiembrie 2019 19:51
Categorie: Romania, te iubesc!

Numeroase fete minore care au crezut că au întâlnit marea dragoste cad în plasa proxeneților care le scot din țară și le obligă să se prostitueze.

Duminică, la "România, te iubesc", vă prezentăm o anchetă despre traficul de persoane, despre filierele internaționale care duc fete din România, pentru a fi vândute ca marfă în Occident.

În Italia, de exemplu, proxeneții își maschează vânzarea fetelor între ei, sub forma unor relații conjugale, iar tinerele exploatate își dau seama tarziu că sunt păcălite.

O tânără este de 6 ani la Roma și am găsit-o vânzându-și trupul la periferia orașului. Declară că lucrează pe cont propriu dar că a trecut și ea de-a lungul timpului pe mâinilor unor traficanți.

„Merită toți pușcărie. Am denunțat și eu pe unul aici, pe stradă, am fost și în România că m-au chemat. Ăla a mai fost denunțat în România de alte 8 fete.”

Filmată pe ascuns, recunoaște că la început a fost și ea extrem de ușor de maniupulat. Îl vedea pe primul așa zis protector, un tip din zona Moldovei, cavalerul care a scos-o din sărăcia de acasă ca să o ducă în lumea civizilizată de la Roma. A căzut în plasa lui prin metoda „Loverboy”, adică se îndrăgostise de el. O proteja de lumea pestriță pe strada unde lucra, și ea trebuia să aduca bani pentru amândoi. A înțeles că a trădat-o atunci când a vândud-o mai departe unui alt proxenet, un constănțean.

„Ăla voia să mă ia cu forța. Era îmbrăcat, mi-am dat seama că e pește. M-a închis în mașină, i-am dat cu picioarele, noroc că au ieșit unii.”

Duminică, de la ora 18:00, la ”România, te iubesc!”, Rareș Năstase ne arată amploarea pe care a luat-o traficul de carne vie în afara granițelor României, în care personaje principale sunt românii.

Țara noastră este pe primul loc în topul traficului de persoane, iar 7 din 10 tinere ajung să fie exploatate în toată Europa de către rețele transfrontaliere bine organizate, care provin tot din țara noastră.

În aparență, fetele își vând trupul din dorința lor, însă în realitate sunt exploatate și terorizate de liderii rețelelor.

”Românii trebuie să știe că ignorarea acestui fenomen duce la amploarea lui. Tinerele aflate acum în postura să facă unele alegeri trebuie să înțeleagă cum stau lucrurile, cele care sunt acum în pragul de a fi ademenite cu diverse tertipuri trebuie să știe la ce riscuri se expun. Cele deja exploatate trebuie să afle că pot cere ajutor și că există scăpare din acel infern. Dar cei care trebuie să înțeleagă cu adevărat fenomenul sunt părinții lor, care fie sunt prea ocupați, fie sunt plecați prin alte țări și, din păcate, se îndepărtează de fiicele lor. Și mai trebuie să înțeleagă și autoritățile că sistemul de combatere și diminuare a traficului de persoane se desfășoară anevoios la noi”, spune Rareș Năstase.

Ediția ”Africa, pământ românesc”, lider de audiență!

 

Săptămâna trecută, la România, te iubesc!, Cosmin Savu ne-a făcut cunoștință cu românii care fac afaceri controversate în Africa. Ediția de duminica trecută a fost lider de audiență pe toate segmentele de public și a înregistrat 3.8 puncte de rating și 18.6% share, în rândul publicului comercial format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea 2.3 puncte de rating și 11% share.

Edițiile România, te iubesc! sunt disponibile integral pe protvplus.ro.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.