O asistentă medicală, decedată în condiții suspecte, după ce a mers la o petrecere. Care este posibila cauză a morții

Ultima actualizare: 28-12-2021 08:20

O tânără asistentă medicală din București a sfârșit tragic, în mod suspect, chiar în ziua de Crăciun. Fata de numai 21 de ani se întorsese de sărbători în comuna natală, la părinți, în județul Galați.

În seara de Ajun a mers la o petrecere, într-o localitate învecinată și nu s-a mai întors. Părinții au fost anunțați de polițiști că Simona nu mai este în viață. Ei sunt convinși că fetei i-au fost administrate substanțe interzise care, în combinație cu alcoolul, i-au fost fatale.

Simona absolvise în Capitală o școală postliceală sanitară și lucra ca asistentă la un cabinet stomatologic. A venit în Ajunul Crăciunului la părinți, în comuna Ivești, și seara a plecat cu alți tineri la o petrecere. Tatăl fetei mărturisește că nu îi cunoștea anturajul, dar că nu erau prietenii pe care îi știa de când Simona locuia cu familia.

Ion Caraiman, tatăl fetei: S-a dus cu cine s-a dus, cu ăștia, s-a dus la Matca, la un de-ăsta, un bar. Unde se adună mulți și se droghează."

Pe la 4 dimineața, fetei i s-ar fi făcut rău. Alți tineri ar fi luat-o cu o mașină și au oprit la trei adrese, până când au găsit o prietenă dispusă să o primească în casă, în starea în care era. Au pierdut timp prețios până să sune la 112. La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD. Din păcate, era prea târziu.

Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galați:Aflată în stop cardio-respirator, cu manevre avansate de resuscitare în curs. Au continuat și ei manevrele, în timpul necesar și, la un moment dat, au constatat decesul pacientei."

Ion Caraiman, tatăl fetei:Eu făceam grătarul. O așteptam să vină acasă. Și, când a venit poliția, mi-a dat anunțul, mi-a arătat poza. Ce s-a întâmplat? Accident, ceva grav? Cică, nu, mai grav. Droguri? Da."

Surse din cadrul anchetei spun că tânăra ar fi apucat să le spună polițiștilor că a luat o jumătate de pastilă, apoi că a luat o pastilă întreagă, fără să menționeze despre ce substanță era vorba. Celor care o cunosc nu le vine să creadă că Simona nu mai este în viață.

Fost coleg de școală al Simonei:După ce a terminat liceul, a plecat la București și lucra la o clinică stomatologică. Așa știam noi de ea, că-i plecată. Eu o știu de când eram mititei, de la grădiniță. Suntem, de aceeași vârstă, la liceul am fost împreună, făceam naveta împreună."

Ancheta a fost preluată de DIICOT, ceea ce justifică temerile tatălui, cu privire la o eventuală supradoză de substanțe interzise prin lege. Deocamdată, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, fără a fi menționat un suspect.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați:Polițiștii efectuează cercetări pentru a afla împrejurările în care a intervenit decesul persoanei în cauză și, totodată, a fost dispusă efectuarea necropsiei, urmând ca rezultatele examenului histopatologic să stabilească cauza morții."

Examenul medical, al cărui rezultat va fi gata peste aproximativ două săptămâni, va arăta limpede ce substanțe consumase fata de 21 de ani. Simona urmează să fie înmormântată marți, în comuna natală.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO