O studenta frantuzoaica s-a sinucis in Cluj la putin timp dupa ce prietena ei a comis acelasi gest. Ce au povestit vecinii

Dată publicare: 27-03-2015 10:07
Dată actualizare: 30-03-2015 07:05


Un sir de incidente sumbre provoaca emotie la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj. La trei saptamani dupa ce o studenta de 24 de ani din Paris s-a sinucis, tragedia se repeta.

O prietena de-a ei, tot frantuzoaica si de aceeasi varsta, studenta in anul IV, si-a pus capat zilelor. Trupul zdrobit a fost gasit vineri dimineata, in parcarea din fata blocului in care isi inchiriase un apartament.

O studenta straina, care locuieste chiar langa apartamentul tinerei de 24 de ani, le-a povestit anchetatorilor ce a auzit joi noapte.

Discutie alta studenta straina, vecina cu victima - anchetatori

"-Avea prieten?
-Da, dar el locuia in Franta.
-Azi-noapte ar fi avut o discutie la telefon?
-Discutie, nu. Am auzit bum-bum. Pe la ora trei cineva a incercat sa intre in apartament si parea ca ea a fost speriata si nu a vrut sa deschida.
-Nu stiti cine era persoana respectiva?
-Nu."

Cativa locatari au dat peste trupul lui Lucille vineri dimineata si au sunat la 112. In jurul orei 7 si jumatate, politistii au gasit usa locuintei de la etajul patru blocata, iar cand au intrat in casa, au descoperit in dreptul ferestrei deschise un scaun.

"Politistii au gasit usa incuiata pe interior si nu au gasit obiecte ravasite", a spus subinspectorul Simona Virci, IPJ Cluj.

Lucille, tanara de 24 de ani, originara din sudul Frantei, locuia singura. Joi seara a fost in oras si s-a intors inainte de ora 3, insotita de cineva. A urmat cearta despre care vorbesc vecinii, dupa care, presupun politistii, fata a ramas singura. Nimeni nu stie ce s-a intamplat in sufletul ei in minutele ce au urmat.

Intreg campusul universitar este socat dupa ce tanara de 24 de ani si-a pus capat zilelor. Incidentul vine la doar trei saptamani dupa ce o alta studenta din Franta a recurs la acelasi gest. Colegii spun ca cele doua aveau prieteni comuni la facultate.

In 4 martie, o alta studenta din Franta a fost descoperita spanzurata in apartamentul ei din Cluj. In urma anchetei s-a aflat ca suferea de depresie. Coincidentele intre cele doua cazuri sunt insa socante: ambele erau studente in anul IV la medicina, aveau aceeasi varsta si erau apropiate.


VIDEO PROTVPLUS.RO