O ploaie torentiala a facut prapad in Targu Mures. Tavanul de la parterul unui mall s-a prabusit din cauza apei

14-05-2015 21:52


O ploaie torentiala a facut prapad, joi seara, in centrul orasului Targu Mures. Din cauza infiltratiilor de apa, tavanul de la parterul unui mall s-a desprins si a cazut. Nimeni nu a fost ranit de bucatile uriase de fier si beton.

Multe magazine au fost inundate. Orasul Targu Mures si cateva zone din judet s-au aflat, joi seara, sub  avertizare de cod galben de ploi si vijelii. Iar previzinile meteorologilor s-au adeverit din plin.

In cateva minute, o ploaie torentiala a inundat repede strazile. Mall-ul din centrul orasului nu a scapat de prapad. Apa care s-a infiltrat a facut ca o parte din tavanul de la subsol sa se prabuseasca. O armatura metalica uriasa si bucati de moloz a cazut cu un zgomot asurzitor. Un noroc uluitor a facut ca nimeni sa nu se afle in acel moment acolo.

Un barbat care venise sa isi viziteze sotia la magazin a trecut cu cateva minute chiar pe sub tavan, inainte ca acesta sa se prabuseasca.

"Prima data s-a auzit un zumzet si nu stiam ce e si dintr-o data, bum! Cu totii am facut cruce si ne-am bucucar ca nu a prins pe nimeni sa striveasca acolo. Acum trei minute cu nepotelul in brate m-am plimbat acolo si am plecat si asta ma bucura cel mai mult ca nu m-a prins pe mine daramaturile astea. Am avut noroc", a spus barbatul.

Vanzatorii si proprietarii de magazine s-au ingrozit cand au vazut cum suvoaiele de apa le-au inundat intr-o clipa spatiile comerciale.

"Prima data aici a inceput sa curga si pe urma aici, gata, a fost dezastru si tavanul tot a venit jos", a spus o femeie.

"Prima data a venit apa pe scari in jos, usile au fost inchise, uitati cam 60 de centimetri a fost la usa…", a spus un paznic de la mall.

La Targu Mures, atentionarea de cod galben de ploi si vant a durat aproape doua ore. La iesirea din oras un copac a cazut peste o teava de gaz si l-a rupt. Si aici a fost nevoie de interventia pompierilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO