O ploaie de 24 de ore a blocat complet orasul Caracal. Strazi si case au fost inundate dupa ce apa s-a revarsat de pe dealuri

06-09-2014 18:45


Inundatiile provocate de ploile din ultimele zile au blocat orasul Caracal, din Olt. Apele s-au revarsat de pe dealuri si au ajuns in zeci de gospodarii. Pompierii si militarii au ridicat un dig de protectie ca sa opreasca inaintarea suvoaielor.

In Caracal, zeci de strazi sunt inundate, iar masinile plutesc in apa. Autoritatile au intrat in alerta inca de vineri seara, cand ploile cazute in ultimele 24 de ore au inundat orasul.

Pe una din strazi, o femeie merge tinandu-se de un gard si priveste inspaimantata suvoaiele care au inghitit drumul principal. Cativa oameni au avut nevoie de ajutor ca sa treaca strada in siguranta.

In oras, circulatia a fost blocata. Pompierii au intervenit pentru scoatarea apei din zeci de gospodarii.

Eduard Claudiu Ciocazanu, primar Caracal: "Apa care a produs inundatiile din Caracal a venit dinspre camp, dinspre Draghiceni. De asemenea, s-a scurs apa si s-a spart un baraj dinspre camp. Problemele in momentul de fata sunt pentru ca in continuare debitul este foarte crescut in reteaua pluviala. Efectiv nu am avut ce sa facem. Asteptam sa treaca acest volum mare de apa."

Pompierii au primit ajutor si din partea jandarmilor, politistilor si militarilor din Caracal. Impreuna cu ridicat un dig din saci cu nisip, ca sa poata opri apele furioase.

Tags: caracal, inundatii,

VIDEO PROTVPLUS.RO