O femeie din Galați a aflat de la furnizorul de apă că „a murit”. Ce notificare a primit

Ultima actualizare: 12-01-2022 14:08

O fostă profesoară de 70 de ani din Galați a fost "omorâtă", în acte, de societatea locală de furnizare a apei reci. Femeia a primit acasă o notificare din care a aflat că ...este decedată, iar moștenitorii sunt invitați să preia contractul.

În caz contrar, locuința va fi debranșată de la reţea. Când pensionara s-a dus să lămurească situația, a obținut doar reacția de uimire a funcționarilor, care au constatat că femeia este cât se poate de vie!

Foarte riguroasă din fire, femeia de 70 de ani a păstrat toate documentele, facturile sau informările primite de la compania de apă. Așa că nu își poate explica sub nicio formă cum a fost posibil să figureze în evidențele societății ca... decedată.

Anca Savin: "A venit o duduie, o tânără, care mi-a cerut să dau o semnătură și numărul de telefon. Nu știam ce conține plicul respectiv. Au constatat că sunt decedată și îmi taie apa!. Ca să constate doamna, cu nonșalanță, la ghișeu, 'aaaa, nu sunteți moartă!' Fără nicio scuză!".

Mai mult decât atât, a doua zi, a primit acasă... factura pentru apă.

"-Factura. Ultima.

-Când ați primit-o?

-Vineri. Deci eu fiind moartă."

Cel mai probabil, încurcătura a apărut în momentul în care funcționarii au introdus Codul Numeric Personal al fostei proprietare, mama profesoarei de limba latină. Femeia decedase în 2013 și, până acum, nu a existat nicio problemă cu noul contract, încheiat de fiică.

Primăria, care are în subordine societatea de furnizare a apei potabile, a lămurit, oarecum, situația.

Petrică Pațilea, purt. de cuv. Primăria Galați: "Este vorba despre o eroare materiala, pe care operatorul regional Apă Canal și-a asumat-o și a îndreptat-o deja. Nu s-ar fi ajuns în niciun caz la o măsură drastică, așa cum este debranșarea, înainte de verificarea situației în teren"

Până acum, nimeni nu a căutat-o pe profesoară pentru a-i explica exact ce s-a întâmplat sau pentru a-i prezenta scuze. Femeia se gândește chiar să ceară daune morale, pentru șocul suferit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO