O femeie de 37 de ani a născut la Iași fără să știe că este gravidă. De ce chemase ambulanța


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 23:08
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 22:57
Categorie: Stiri actuale
Bebelus

O femeie de 37 de ani din comuna Răducăneni a născut la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, ea neştiind că este însărcinată, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit sursei citate, femeia a solicitat ambulanţa pentru a fi dusă la spital din cauza unor dureri abdominale. Ea a povestit personalului medical că de doi ani nu a mai avut menstruaţie.

"Ambulanţa a adus în UPU o pacientă de 37 de ani, din comuna Răducăneni, o pacientă care a declarat că are dureri abdominale şi a fost adusă pentru investigaţii şi tratament în UPU. La preluarea de către echipa medicală s-a făcut evaluarea şi un făcut examen fizic. Medicul de gardă a declarat că este vorba despre o femeie însărcinată, în aproximativ de 7 luni, care avea naştere declanşată. Era o naştere prematură care s-a şi produs în UPU în următoarele minute. Mama, care are doi copii adolescenţi acasă, nu ştia că este însărcinată. Ea a crezut că s-a instalat menopauza întrucât avea amenoree de doi ani", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU - SMURD Iaşi.

La naştere femeia a fost asistată de medicul specialist care era de gardă. Ea a născut un băiat prematur care avea o greutate de 1.800 de grame, şi un scor APGAR 10.

"Şi noi şi ea am aflat cu aceeaşi mirare că este gravidă. După ce a născut mi-a promis că îşi va boteza copilul cu prenumele meu, Tudor. Toată lumea se întreabă dacă îmi va cere să îl botez. Dacă îşi va dori acest lucru, o voi face cu drag şi voi sprijini copilul cum voi putea. În ciuda faptului că am tatăl ginecolog, este prima oară şi pentru mine când ajut pe cineva să nască. A fost o experienţă unică şi sper să nu fie ultima", a declarat dr Tudor Merticariu, medic specialist urgenţe la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi.

După naştere, mama şi nou-născutul au fost transferaţi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Aici se află sub supravegherea medicilor de specialitate.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO