A lucrat în spital cu acte false. O femeie a falsificat o diplomă medicală

Ultimul update: Marti 12 Februarie 2019 17:57
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2019 10:18
Categorie: Actualitate

După scandalul falsului medic italian, apare altul! O femeie lucra ca voluntar la Spitalul Județean Ilfov, deși nu avea actele în regulă. Ba chiar ar fi avut acces în sala de operații.

Ministerul Sănătății a anunțat marți că va face plângere penală împotriva femeii.

Ministrul Sorina Pintea susține că toate actele pe care femeia le-a adus la spital erau false și că, mai mult ca sigur, ea a putut să lucreze acolo prin complicitatea unor angajați influenți: ”Diploma de rezidențiat este falsă. Nu apare pe listele de rezidenți. Diploma de licență de la UMF Davila este de asemenea falsă. Vom face o ședința de urgență cu comitetul, să aflăm cum s-a semnat contractul de voluntariat, ilegal.”

Deocamdată nu se știe exact în câte acte medicale a fost implicată Daniela Raluca Bîrsan. Este treaba spitalului județean Ilfov ca, în urma unei anchete interne, să facă lumină în acest caz și să stabileasă dacă imaginile în care femeia pare să se afle într-o sală de operații sunt sau nu o dovadă că ar fi participat la anumite operații.

Cert este faptul că, din martie 2018, Raluca Bîrsan a avut încheiat cu spitalul județean Ilfov un contract de voluntariat. Ce însemna acest lucru? Faptul că ea putea să participe într-o anumită măsură la actul medical. că nu este medi și că nu poate profesa sub această titulatură și, mai mult decât atât, că nu poate fi plătită.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat mați că actul de voluntariat a fost încheiat în 2018 între Raluca Bîrsan și Spitalul Județean Ilfov. Ministrul a precizat că există o lege care spune foarte clar că o unitate medicală nu poate să încheie în mod direct un contract de volutariat cu o persoană fizică, ci doar prin intermediul unui ONG sau a unei asociații, care să recomande acea persoană.

Pintea a mai spus că toate actele depuse de Bîrsan erau false și că toate clinicile care au angajat astfel de oameni fără să facă verificări vor avea autorizațiile de funcționare suspendate.

De asemenea, într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului de Urgență Ilfov a precizat că actele false preentate de Daniela Bîrsan nu au ridicat ”suspiciuni de fals evident”.

În data de 12.03.2018, la propunerea șefului de secție de la acea dată a fost aprobată încheierea unui contract de voluntariat cu doamna Raluca Daniela Bîrsan. În baza acestui contract a fost întocmită fișa de post cu atribuțiile ce-i revin voluntarului, în care se prevede explicit responsabilitatea șefului de secție care stabilește activitatea zilnică a acestuia.

În legătură cu autenticitatea diplomei de medic la care se face referire în articolul de presă, adeverința de la Ministerul Sănătății-Centru de Resurse Umane privind ocuparea unui post de rezident în specialitatea de medicină de familie, certificat de cazier judiciar, adeverință medicală, asigurarea de răspundere civilă profesionașă a personalului medical, nu a ridicat suspiciuni de fals evident personalului de specialitate”. - se arată în comunicatul spitalului Ilfov. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Medicul fals italian a fost reținut la ieșirea din România, la Punctul de Frontieră Curtici
Medicul fals italian a fost reținut la ieșirea din România, la Punctul de Frontieră Curtici
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident constatin prezan
Accident în București: trei persoane au fost lovite de o mașină, pe trotuar
Reacție PRO TV: canalele PRO TV ar putea să nu mai fie disponibile în rețelele Telekom și NextGen
Moarte suspectă la Buzău. Ce au găsit polițiștii în apartamentul Valentinei, ars complet
Reacția familiei româncei abandonate la morgă, în Italia. Unde va fi înmormântată Viorica
Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut din nou
Mesajul filosofului Mihai Şora despre protestele împotriva OUG pe legile justiţiei
cauciuc tractor
Doi sirieni au intrat în România pe un cauciuc de tractor. Sperau să ajungă în Germania
Tânăr prins cu un pistol ascuns în pantaloni. Detaliul care l-a dat de gol
Șamanii au sacrificat 5 cămile într-un ritual străvechi pentru a spori puterea Rusiei
Captură uriaşă de droguri. Interlopii ar fi atacat un şofer, crezând că e cărăuş
Aproape 100 de turişti, blocaţi în zăpadă în drum spre o staţiune din Retezat
Două persoane rănite și mașini avariate din cauza vântului puternic. Situația în țară