O femeie a murit la Iasi, dupa ce a fost lasata 10 zile in travaliu si i s-a refuzat cezariana

Ultima actualizare: 22-02-2013 00:53

Acuzatii grave la adresa unui medic din Iasi, din partea familiei unei paciente care tocmai s-a stins in spital. Femeia avea 37 de ani si a nascut in urma cu o luna, dar la scurt timp o hemoragie a facut-o sa intre in coma.

Rudele inlacrimate sunt nemultumite ca medicul care supraveghea travaliul a lasat-o sa se chinuie 10 zile si a refuzat sa ii faca cezariana, desi bebelusul era de peste 4 kilograme.

Femeia, mama a doi copii, s-a internat la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, pe 7 ianuarie. Urma sa nasca o fetita de 4,200 kilograme. Familia femeii crede ca medicul care o supraveghea trebuia sa o ajute mai mult decat a facut-o.

Catalin Obada, sotul femeii: "A lasat-o zece zile. Pe 17 ianuarie a intrat in sala sa nasca. Normal, eu stiu ca se face injectie pentru dilatatie, sa poata sa nasca. Trebuia cezariana. Copilul era mare".

Dupa ce a nascut natural, chinuindu-se in ultimul hal, femeia a fost transferata la Spitalul "Sfantul Spiridon", in urma unei hemoragii puternice. A fost operata de urgenta, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

Gabriel Perianu, Spitalul "Sfantul Spiridon": "Pacienta era in stare grava, cu multiple disfunctii de organe. A fost tratata la Terapie Intensiva si, in ciuda tuturor eforturilor, pe 18 februarie a murit".

Rudele bietei femei s-au adresat deja Parchetului si Colegiului Medicilor.

Iulian Ceasnov, fratele femeii: "La Colegiul Medicilor mi s-a spus ca si lor li s-a parut cazul cam suspect. Doctorul este vinovat de malpraxis. Vrem sa se faca dreptate".

Nici medicul acuzat, nici reprezentantii spitalului nu au vrut sa comenteze aceste acuzatii. Conducerea spitalului a deschis deocamdata o ancheta interna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO