S-a certat cu o colega din cauza unui baiat si de frica ei a sarit de la etaj la scoala. "A zis ca a alunecat"

25-10-2016 07:41

O cearta intre doua eleve de la un liceu din Craiova s-ar fi putut incheia tragic. Conflictul ar fi izbucnit din cauza unui baiat si dupa un schimb acid de replici, fata in varsta de 17 ani a cazut in gol de la primul etaj al institutiei.

De frica adolescenta a recurs la gestul necugetat si a ajuns la spital cu lovituri la coloana. Cele doua eleve una de 17 cealalta de 16 ani se certau de multa vreme din cauza unui baiat, spun colegii lor.  Luni seara cea mare in loc sa stea la ore a mers in clasa rivalei sale unde au avut o noua contra. Aceasta a amenintat-o insa ca vine cu mama si cu politia la scoala si s-a tinut de cuvant. Speriata fata care a initiat conflictul a recurs la gestul extrem.

Reporter: "Stiati ca are un conflict mai vechi cu fata respectiva?"
Unchiul fetei: "Nu, s-au certat pentru un baiat, baiatul a venit aici, este anchetat de politie, nici nu il stim."
Reporter: "De ce s-a aruncat?"
Unchiul fetei: "De frica pentru ca erau mai multe fete."

Adolescenta a cazut de la primul etaj al liceului si a scapat cu viata, dar a fost transportata imediat la Spitalul Judetean de Urgenta pentru investigatii.

Cristina Geormaneanu, medic SCJU Craiova: "Pacienta este constienta, stabila hemodinamic si respirator. Se pare ca maduva nu este afectata, ci doar vertebrele."

Diriginta fetei ranite spune ca pana acum nu a avut probleme cu ea.

Valentina Goran, diriginta elevei: "Am intrebat-o cu cine te-ai batut, de ce. A zis ca a luat de par eleva. A zis ca a alunecat de pe geam."
Reporter: "Ce fel de eleva este?"
Valentina Goran: "O eleva buna a clasei, mai vorbareata si mai baietoasa, sa zic."

Conducerea unitatii de invatamant verifica daca elevii erau supravegheati in recreatie, dar si cum au intrat in cladire mama si politistul.

Georgte Calafateanu, director adjunct: "S-au deschis doua anchete, s-a luat legatura cu cele doua doamne diriginte, de la cele doua clase de profesioanla, a XI-a si a IX-a."
Reporter: "Vor fi consiliate psihologic?"
Georgte Calafateanu: "Daca este cazul si daca vor considera ca este o masura binevenita."

Adolescenta va ramane internata in urmatoarele zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO