O comunitate intreaga din Maramures este terorizata de un piroman. Localnicii banuiesc niste tineri care se "distreaza"

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08

Un piroman tine ca pe jar comunitatea din Satulung, in Maramures. Joi seara, un fanar plin cu baloti de paie a fost mistuit de flacari, iar proprietarii s-au temut ca focul le-ar putea distruge in orice moment si casa.

Spaima a fost cu atat mai mare, spun oamenii, cu cat incendiile sunt deja un cosmar cu repetitie de cateva zile.

De la inceputul saptamanii, o cabana si un adapost cu animale s-au facut, de asemenea, scrum. Iar politistii nu au reusit inca sa ii dea de urma faptasului.

O valvataie uriasa a transformat in cenusa fanarul unui gospodar din Satulung. Ca si ceilalti localnici, barbatul statea cu teama, de la inceputul saptamanii, de cand au inceput atacurile piromanului.

"Is la al 3-4-lea foc. O latrat cainele si m-am pus sa mulg vacile si am vazut focul sus. Ce poti face. Is tineri. Unul trebuie sa fie neaparat din sat ca merge la fix. Focul a fost in mijlocul fanarului si sus. N-am dusmani ca pe aici trece lumea, ca a fost carare", a spus proprietarul, Ioan Muresan.

"Am vazut si noi foc si am venit sa ajutam. A fost pus intentionat. Ori se distreaza ori nu stiu. In ultimele trei zile satul e terorizat. Au aprins si pe camp baloti si cabana", a spus un vecin.

Desi vecinii au sarit intr-un suflet sa-l ajute, iar pompierii au intervenit rapid, mai bine de 500 de baloti de fan s-au facut scrum, spune proprietarul. Paguba, se plange el, s-ar ridica la 5 mii de lei.

"Mie mi-a zis vecina uite n-or aprinde aici si uite ca au dat foc", a spus o localnica.

"In ultimele zile am mai avut 2 interventii, in ambele cazuri au fost actiuni intentionate, iar politia continua cercetarile", a spus Oana Gonczi, ISU Maramures.

Mai multi localnici au facut deja plangere la politie. Totodata, stau de paza ca sa se asigure ca piromanul nu va actiona din nou.

Pe de alta parte, politistii au adus, joi seara, in zona si caini special antrenati, dar n-au reusit sa ii dea de urma individului. Pentru asemenea fapte, vinovatul ar putea sta cativa ani dupa gratii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO