O cladire simbol din Iasi a fost mistuita de flacarile provocate de un om al strazii. Imobilul era lasat in paragina


Ultimul update: Marti 04 Noiembrie 2014 07:06
Data publicarii: Sambata 01 Noiembrie 2014 19:04
Categorie: Stiri actuale

Un incendiu teribil a mistuit in aceasta dimineata o cladire-simbol a Iasi-ului: fostul Teatru al Tineretului.

Focul a fost provocat de un om al strazii care se adapostise acolo, de ceva vreme, pentru ca imobilul de patrimoniu, asa cum se intampla, din pacate, adesea in Romania - era lasat in paragina. Flacarile au cuprins rapid vechiturile si gunoaiele dinauntru, iar sarmanul si-a salvat viata, sarind pe o fereastra. In urma lui, din teatru nu au mai ramas decat zidurile.

Alarma s-a dat, sambata dimineata, in jurul orei 5:00, cand cativa trecatori au vazut cum din cladire se inalta flacari uriase. Au sunat imediat la 112, iar la fata locului au intervenit 5 autospeciale. In ultimii ani, cladirea a fost locuita de oameni ai strazii, care au profitat ca imobilul era in paragina si s-au adapostit aici.

Pompierii spun ca incendiul a izbucnit dupa ce, unul dintre sarmani, un barbat cu probleme de vedere, ar fi daramat un resou la care se incalzea. Imediat, gunoaiele dimprejur s-au aprins, si omul, speriat ca o sa arda de viu, a sarit disperat pe o fereastra.

Omul a primit de urgenta ingrijiri medicale, iar acum este internat in spital, in stare stabila. Din cauza vantului, flacarile amenintau sa cuprinda si cladirea alaturata - unde se afla Muzeul Unirii.

Dupa mai bine de doua ore, pompierii au reusit sa stapaneasca flacarile. Teatrul, construit in 1906, era o cladire emblematica a Iasi-ului. Pagubele nu au fost inca estimate, insa din cladirea valoroasa nu au mai ramas, din pacate, decat peretii arsi.
 

Tags: iasi, incendiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO