O batrana din Mehedinti a ramas fara casa, dupa o alunecare de teren. Satul terorizat de un "fenomen de la Dumnezeu"

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

Alunecarile de teren care ii terorizeaza de ani buni pe locuitorii unui sat din Mehedinti s-au reactivat zilele acestea. Iar la lista celor 10 case care au devenit de nelocuit dupa ce s-a surpat pamantul de sub ele s-a mai adaugat una.

Este locuinta unei batrane trecute de 70 de ani, care era in spital cand a primit vestea ca a ramas pe drumuri. Vecinii ei traiesc in permanenta cu spaima si privesc crapaturile din pereti intrebandu-se cand vor fi si ei evacuati.

Batrana era internata, cand a a aflat ca a ramas fara casa.

"M-au sunat vecinii de aici, hai ca s-a dus soprul, toate sunt in ogas in vale, s-a lasat pamantul. M-a scos din spital, ca am zis hai sa vedem cum e acolo. O sa ma duc tot la spital, ca aici nu mai pot sta, ca pica tot pe mine, nu mai am nimic", a spus proprietara, Eugenia Caruntu.

Satenii din Sovarna sunt terorizati de ani buni de alunecarile de teren. "Eu posibilitati nu am, ca sa fac, ca pensie nu am, nu am de unde, ne e teama sa stam aici, nu stiu ce o vrea Dumnezeu. Ce sa mai zic, tac din gura ca n-am pensie, are muierea trei milioane jumatate, eu n-am deloc", a spus un localnic.

Autoritatile locale nu pot face prea mult pentru ei. "S-a impus evacuarea, am discutat cu copii femeii ca sa ia femeia din zona. Da, trebuie sa evacueze, sa plece la copii deoarece e un pericol, ca acest fenomen e de la Dumnezeu si nu il poate opri nimeni", a pus Constantin Prundeanu, primarul din Sovarna.

Cei care au suferit pierderi nu vor primi nici despagubiri, pentru ca nu aveau asigurarile obligatorii pentru locuinte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO