O asistentă medicală, ucisă fără milă în Cluj-Napoca, în fața blocului unde locuia: „Strigături și n-am mai auzit nimic”

Ultima actualizare: 25-08-2020 17:41

O poveste de dragoste, dintre o asistentă medicală de 30 de ani și un tânăr cu orgini alegeriene, s-a sfârșit brutal,

într-un cartier din Cluj-Napoca.

Bărbatul a masacarat-o pur și simplu pe femeie în fața blocului în care locuia, după ce aceasta a decis să îl părăsească, pentru că ar fi fost înșelată. Apoi, s-a ascuns în locuința mamei lui, din Suceava - unde l-au găsit polistitii.

Ioana Valentina l-a cunoscut pe iubitul ei cu origini algeriene acum mai puțin de un an și, în urmă cu cinci luni, cei doi s-au mutat cu chirie în Cluj-Napoca. La început, relația celor doi a fost normală dar, după o vreme, el ar fi înșelat-o.

Acum câteva săptămâni, spun vecinii, fata i-ar fi cerut iubitului să plece, dar el a continuat să o caute. Potrivit anchetatorilor, în telefonul victimei ar fi fost găsite mai multe mesaje de amenințare cu moartea de la fostul partener.

Duminică seară, după miezul nopții, individul a așteptat-o pe Ioana Valentina în fața blocului în care locuia și a ucis-o.

Femeie: „Am auzit țipete. Fata țipa: „Lasă-mă, lasă-mă”, dar la ultimul cuvânt așa era de răgușită, deja se îneca. Așa s-a prăbușit, a lăsat-o acolo moartă. I-ar fi fost prieten. Ea stătea în chirie aici și ar fi fost prietenul ei nu știu de când.”

Bărbat: „Urlături de femeie la ora 2 și ceva. Două strigături și n-am mai auzit nimic.”

Reporter: „Vecinii au auzit strigăte?”

Vecin: „Da. Câteva persoane, chiar și din blocul vecin. Au rămas consternați.”

Ciprian Cornea, purtător de cuvânt ISU Cluj: „Nu avea respirație, nu avea puls periferic. S-au aplicat manevre de resuscitare pentru aproximativ 30 de minute, însă nu a reacționat la aceste manevre. Avea multiple plăgi și mai avea un traumatism cranio-cerebral în zona stângă, lângă urechea stângă.”

După crimă, fostul iubit a fugit și a încercat să se ascundă. Polițiștii l-au găsit în Udești, Suceava, în locuința mamei lui, unde ajunsese cu mașina. Niciunul din cunoscuții bărbatului nu îl credea capabil de un omor.

Bărbat: „Era așa cum îl știam eu de obicei. Nu avea nicio problemă."

Femeie: „Mă mir că a făcut așa ceva. Se miră toată comuna, nu numai eu. Era un băiat liniștit, la locul lui."

Bărbatul acuzat că și-a ucis fosta iubita se numește Mohamed Iman Mustafa Mohamed. Are 28 de ani. În timp ce familia lui îl știa drept liniștit, fostele lui partenere spun că avea o fire extrem de violentă.

Iată ce îi scria într-un mesaj pe o rețea socială unei tinere care a avut și ea ghinionul să îl întâlnească.

„Vin peste tine în casă (...) care ești! Știu unde stai (…).Tu multe zile nu mai ai. Te urmăresc seara când ieși de la muncă. (...) Te omor, jur!"

Andreea, tânără amenințată: „Devenise foarte insistent. Îmi spunea că vrea să fiu iubita lui, că nu mai poate de dorul meu. Îmi era frică, pentru că nu era de încredere. Mi-a mărturist că și-a lovit fosta iubită și de atunci am decis să întrerup orice discuții."

În urmă cu doi ani, tânărul a fost reținut pentru violență și amenințare. O instanță a decis însă, să fie cercetat libertate.

Gabriela Groza este doctor în psihologie judiciară.
Este de părere că acum a fost vorba de o crimă pasională.

Gabriela Groza: „În acest moment a fost foarte activat de o situație, de o posibilă părăsire, de o posibilă jignire, de o situație de viață mai specială. Faptul că ești foarte atașat de o persoană, din păcate nu este incompatibilă cu violența față de acea persoană."

Mohamed Iman Mustafa Mohamed urmează să fie audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO