Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu

Ultima actualizare: 16-09-2021 11:21
unitate bagdasar

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală, cea mai modernă din ţară, nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu, deşi a fost deschisă din 3 septembrie.

IGSU a precizat pentru News.ro că motivul este ”neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale” şi că trebuie completate documentaţiile tehnice depuse. “În caz de incendiu, eu răspund”, este replica managerului unităţii sanitare.

Șeful IGSU, Iamandi Dan-Paul, a explicat, într-un răspuns scris transmis în 13 septembrie, că secţia UPU a Spitalului “Bagdasar Arseni” a fost pusă în funcţiune, informaţia fiind comunicată şi prin mass-media.

 

În răspuns se arată că pe data de 21.07.2021 conducerea spitalului a depus la ISU o cerere pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu. Echipele ISU au verificat apoi în teren măsurile de apărare împotriva incendiilor şi îndeplinirea cerinţei fundamentale de securitate la incendiu, însă au constatat neîndeplinirea, în totalitate, a prevederilor legale. În răspuns mai scrie că soluţionarea cererii de autorizaţie de securitate la incendiu înaintată de Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” depinde de reprezentanţii unităţii sanitare, care vor trebui să completeze documentaţiile tehnice depuse.

Vă comunicăm faptul că secţia UPU a Spitalului “Bagdasar Arseni” a fost pusă în funcţiune, informaţia fiind comunicată şi prin mass-media. De asemenea, pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, a fost depusă cererea în 21.07.2021. Pentru soluţionare, au fost efectuate verificări cu privire la realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi îndeplinirea cerinţei fundamentale de securitate la incendiu, constatându-se neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale. Soluţionarea cererii depinde la acest moment de reprezentanţii unităţii sanitare, care vor trebui să completeze documentaţiile tehnice depuse”, scrie în răspunsul formulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” a fost deschisă pe data de 3 septembrie, pe proprie răspundere a beneficiarului, adică a conducerii unităţii sanitare

Andi Nodiţ, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” a explicat că noua Unitate de Primiri Urgenţe nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu şi că mai sunt documente de depus la ISU, după ce experţii Inspectoratului au cerut suplimentarea documentaţiei.

“În caz de incendiu eu răspund, cu siguranţă, îmi asum această răspundere”

Întrebat cine este răspunzător dacă izbucneşte un incendiu în noua secţie UPU inaugurată la “Bagdasar Arseni” până la obţinerea efectivă a autorizaţiei ISU, managerul unităţii sanitare a spus că el răspunde într-un astfel de caz. 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO