"Noua Ordine Bacauana" a dus judetul la coada dezvoltarii. "Duceam spaga cu sacosa, in biroul de la Consiliul Judetean"

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38

DUMINICA, 18:00, ROMANIA, "TE IUBESC". La 25 de ani de la caderea regimului comunist zone intregi din tara sunt atinse de flagelul coruptiei.

Bacaul, un judet altadata infloritor, e in coada dezvoltarii in Moldova. Cand afacerile si politicul fac casa buna comunitatea e cea care sufera.

Duminica, de la ora 18, la emisiunea "Romania te iubesc", o investigatie jurnalistica ne determina sa ne intrebam unde suntem si incotro vrem s-o apucam.

Ani de zile a fost liniste si nimic nu parea sa tulbure noua ordine bacauana. Semnale negative au fost. Plangeri s-au facut. Denunturi penale s-au inregistrat tardiv si a fost nevoie de ani de zile ca lucrurile sa se schimbe.

Primarul Stavarache este in arest la domiciliu si trimis in judecata pentru cinci fapte de coruptie. Oamenii de afaceri nu sunt nici ei straini de ceea ce s-a intamplat la Bacau.

"- Spagi dati?
- Le regasiti pe toate in dosarele care sunt.
- Doar alea sunt?
- Sunteti foarte ...da, doar alea. Dumneavoastra ii spuneti spaga, eu ii spun conditionare", spune Viorel Rusu, om de afaceri.

Acuzatii foarte grave sunt aduse presedintelui Consiliului Judetean.

"- Unde-i dadeati banii?
- In birou la CJ.
- Duceati banii in punga?
- Cu sacosa, la CJ. Se intampla sa mai vina si el la noi la birou, da mai rar
", acuza un om de afaceri sub protectia anonimatului.

Raspunsul lui Dragos Benea: 

"Negocierea a fost cu dumneavoastra ...
- Exclus!
- ... din contul lucrarilor ...
- Exclus!
- ...10 % ...
- Exclus! Sunt declaratii in cheia celui care este nemultumit"

"- Era atat de relaxat si de deschis?
- Pai nu-l putea atinge nimeni. Era foarte relaxat, foarte deschis, n-avea nicio emotie, nu s-a ferit niciodata de nimic.
- A avut perioade in care a intrerupt comunicarea cu dvs
- Ne mai spunea, mai spunea la un moment dat: vezi ca in doua luni am mandate de ascultare si ar fi bine sa nu ne mai sunam. Daca e ceva vii direct aici", continua insa omul de afaceri.

Exemplul Bacaului nu este singular. Judete intregi sunt stapanite de flagelul care loveste direct in vietile noastre - coruptia. Duminica, in ultima editie din acest an a emisiunii "Romania, te iubesc!", aflam povesti nestiute si vorbim despre fapte grave ce nu pot fi trecute cu vederea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO