Nou protest impotriva constructiei unei moschei in Capitala. Un calugar spune ca "ii este rusine cu Patriarhul"

Ultima actualizare: 23-09-2015 06:51
protest moschee Bucuresti

Sambata, terenul de pe Bulevardul Expozitiei unde ar urma sa se ridice o moschee a fost din nou scena unui protest.

Peste 200 de oameni, potrivit Hotnews, au raspuns la initiativa lui Catalin Berenghi, acelasi care acum cateva saptamani a ingropat carcase de porc in acelasi loc. Protestul a fost prezentat ca o manifestare religioasa pentru ca astfel, spune organizatorul sau, nu are nevoie de autorizatie.

Sute de cruci au fost infipte pe terenul unde oamenii sustin ca ar urma sa se inalte o “mega-moschee”. La manifestare au participat si persoane in vesminte preotesti, care au sfintit crucile. Cel mai probabil, nu este vorba de clerici cu statut canonic, deoarece Patriarhia a precizat ca respinge ferm astfel de actiuni si ia masuri impotriva clericilor ce participa la ele.

Pozitia Patriarhiei e criticata insa de protestatari. Potrivit monahului Teodot, unul dintre participantii la actiune, pe care BOR l-a exclus din obstea manastirii Petru Voda, Patriarhul Daniel sustine “construirea unei mega-moschei pe pamantul sfintilor mari mucenici” Brancoveni. „Noi ne desolidarizam de toate ereziile si de toate faptele dvs. apostate si anti-romanesti! Ne este rusine cu dvs. si nu ne reprezentati demn Biserica!”, spune monahul.

FOTO: Facebook Catalin Berenghi

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO