Distrugatorul la bordul caruia a fost filmat "Captain Philips" ramane la Constanta pana marti. "Este doar o vizita de rutina"


Ultimul update: Marti 11 Martie 2014 07:04
Data publicarii: Sambata 08 Martie 2014 21:00
Categorie: Stiri actuale

Distrugatorul american, devenit celebru dupa ce la bordul sau a fost turnat filmul “Captain Philips”, a ajuns la Constanta, intr-o vizita de rutina, asa cum sustin oficialii americani.

Uriasul cu 300 de militari la bord va participa, pana martea viitoare, la mai multe exercitii in Marea Neagra, alaturi de nave de razboi romanesti si bulgaresti.

Plecat de joi, din Grecia, traseul distrugatorului USS Truxtun nu a fost unul lipsit de emotii. La iesirea din stramtoarea Bosfor, vasul a fost survolat de un avion de recunoastere rusesc. Desi tensiunile din zona sunt in crestere, oficialii americani insista ca vizita distrugatorului in Marea Neagra era programata de cateva luni.

Despre episodul consumat din zona Bosforului, oficialii americani nu au dorit sa comenteze.

Sambata la pranz, militarii de pe distrugatorul USS Truxtun au avut parte de o surpriza din partea autoritatilor portuare.

Americanii au lasat de-o parte obisnuitele legume de la masa de pranz si au savurat hamburgeri in varianta romaneasca. Fara sa cunoasca prea bine obiceiurile locului, acestia s-au adaptat rapid si s-au inghesuit apoi la standurile cu suveniruri.

Duminica este programata prima iesire pe mare a distrugatorului care va insoti un convoi de nave militare romanesti.

Distrugatorul este dotat cu armament si tehnologie de ultima generatie si a participat la misiuni de lupta in Irak. Nava face parte din grupul de atac George W. Bush din Marea Mediterana, la bordul sau fiind filmata productia Captain Phillips.

VIDEO PROTVPLUS.RO