Munții de gunoaie cresc în sectorul 1. Între timp, consilierii au făcut o comisie

15-12-2020 18:58


Munții de gunoaie din primul sector al Bucureștiului vor rămâne pe străzi și săptămâna aceasta. Consilierii locali s-au întâlnit marți într-o ședință de urgență pentru a găsi soluții la criza gunoaielor, și au decis să facă o comisie.

Primarul Clotilde Armând acuză mafia gunoaielor pentru situația creată și susține că firma de salubritate a umflat facturile. În replică, reprezentanții firmei transmit că primăria are datorii neachitate din vară, din timpul mandatului fostului primar.

Cu mormane de gunoi din ce în ce mai mari la fiecare colţ de stradă, consilierii locali au fost convocați de urgență să găsească soluții. Cei din opoziție au fost reticenți. Se temeau să nu ia Covid.

„Doamna primar, noi ştim că nu daţi doi bani pe noi, consilierii, dar v-aş ruga ca înainte de orice şedinţă să ne faceţi totuşi nişte teste rapide.”

„Sunteți nişte persoane resposabile. Dacă veniţi la poartă şi credeţi că aveţi COVID, este o problemă, într-adevăr, v-aş ruga să vă testaţi înainte să veniţi dacă aveţi suspiciuni că aţi putea să aveţi virusul” au fost replicile unora dintre consilierii locali.

Între timp, peste drum de primărie, sacii de gunoi se adună unul peste altul .

Unul dintre mormanele de gunoi de la prânz, în doar câteva ore, a mai crescut cu jumătate de metru şi vă mai dura cel puţin câteva zile până când sacii de gunoi de pe marginea drumului vor fi ridicaţi de primărie.

În final, a fost votată înfiinţarea unei comisii care îi va propune primarului soluţii pentru ridicarea gunoiul de pe stradă şi va încerca să ajungă la o înţelegere cu Romprest. Consilierul USR Oliver Paiusi este unul dintre membri.

Oliver Paiusi: „Se numeşte depozit necontrolat şi trebuie ridicat de Romprest conform contractului de delegare. Dar ei nu-l ridică, pentru că ei n-au fost plătiţi de șase luni de zile.”

În urmă cu două zile, Clotilde Armând anunţa o campanie în forţă de strângere a gunoaielor cu angajaţii de la ADP. Doar ca administraţia domeniului public n-are avizele necesare pentru operaţiuni de salubritate.

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: „În acest moment, singura companie care poate ridica sacii de gunoi este Romprest. Acum se ia în calcul ca ADP să plătească altă firmă de salubritate să ridice sacii lăsaţi în urmă de Romprest”.


Reporter: Un orizont realist de timp când vor fi ridicaţi sacii de pe stradă?
Oliver Paiusi:Aceasta comisie, în 15 zile, ar trebui să se finalizeze totul.”
Reporter: „Săptămâna viitoare va începe această procedură de ridicare a sacilor?
Oliver Paiusi: „Eu sunt sigur că da”

Clotilde Armand a anunţat că îşi va lua o firmă de avocatură care să o asiste în conflictul cu Romprest.


VIDEO PROTVPLUS.RO