Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

O nouă filmare cu doi şoferi inconştienţi şochează şi provoacă indignare în rândul opiniei publice.

Cei doi conducători, unul la volanul unui TIR, iar altul într-un jeep, se şicanează şi se depăşesc la limita imposibilului pe unul dintre cele mai periculoase şi aglomerate drumuri din ţară: Valea Oltului. Manevrele sunt atât de brutale, încât puţin a lipsit să fim martorii unei tragedii.

Şi cu toate astea, filmarea nu le va aduce suspendarea permisului. Legea strâmbă din prezent spune că doar înregistrările făcute cu aparatele poliţiştilor, omologate, pot fi folosite ca probe. Însă după identificarea şoferului TIR-ului se vor face verificări la firma unde este angajat.

Şoferul unui SUV a fost filmat în timp ce depăşeşte la limita un autotren şi intră în fața acestuia, cu o secundă înainte ca din sens opus să apară un alt vehicul de mare tonaj. Scena a avut loc pe Valea Oltului, un drum cu o bandă pe sens şi unde, din cauza serpentinelor, nu se pot face depăşiri în siguranţă kilometri întregi.

Irititat de cele întâmplate şoferul autotrenului aşteaptă până în momentul în care şoseaua se lărgeşte puţin şi vrea să îi dea o lecţie imprudentului. Începe depăşirea, după care decide să se întoarcă pe banda lui de sens, practic, peste SUV. Cel din urmă frânează violent, ca să nu fie strivit.

Şicanarea însă continuă, cu toate că situaţia este tot mai periculoasă. SUV-ul se angajează iar în depăşire, dar nu este lăsat. Cele două vehicule luptă să rămână pe carosabil.

Următoarele două minute sunt halucinante. Ca să-l scoată din minţi pe TIR-ist, cel de la care a pornit totul încetineşte vizibil şi îl obligă pe celălalt să rămână lipit de el. Mai mult îi pune frâne încontinuu.

Reprezentant COTAR: ”Doi şoferi care nu şi respectă viaţa lor, familia lor, asta se întâmplă în momentul de faţă. Cu toate că sunt vinovaţi ambii şoferi, mai mare responsabilitate trebuia să aibă şoferul profesionit, ţinând cont că la frânare, după el, sunt 22 de tone. El nu trebuia să dea curs acelei provocări.”

Dar pentru că totuşi a făcut asta, reprezentanţii Dindicatului transportatorilor spun că vor încerca să-l găsească pe şofer, dar mai ales compania pentru care lucrează, ca să-l sancţioneze. Este, de altfel, singura măsură care poate fi luată, din moment ce legea rutieră nu permite folosirea unor imagini de "amatori" pentru pedepsirea unor astfel de comportamente.

Com şef Andrieş Cristian, ofiţer specialist Direcţia Rutieră: ”Pentru a aplica sancţiuni contravenţionale poliţistul constată abaterile în mod direct sau a mijloacelor omologate şi verificate metrologic, deci nu poate fi sancţionat pe baza acestor filmări.”

În schimb, cei de la Inspectoratul de stat pentru controlul în transportul rutier le vor face o vizită celor care îl plătesc pe conducătorul profesionist.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!