Motivul pentru care presedintele luteran al Romaniei merge la Inviere intr-o biserica CATOLICA. "Am trait bine impreuna"

26-03-2016 21:45


Vizita presedintelui Klaus Iohannis, alaturi de sotia sa, Carmen, la Asezamantul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in Israel.

Sotii Iohannis participa anul acesta la slujba de Inviere la Biserica Romano-Catolica din Sibiu.

Sotii Klaus si Carmen Iohannis participa, sambata seara, la slujba de Inviere la Biserica Romano-Catolica din centrul municipiului Sibiu, familia prezidentiala intrand prin spatele bisericii pentru a evita jurnalistii, potrivit news.ro. Klaus si Carmen Iohannis au ajuns la Biserica Romano-Catolica din Piata Mare a municipiului Sibiu cu circa zece minute inainte de ora 21.00, cand era programata inceperea slubei de Inviere.

Familia Iohannis este asteptata si la slujba de duminica dimineata, la care participa de fiecare data cand isi petrece sarbatorile la Sibiu. De altfel, pe vremea cand era primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis participa aproape in fiecare duminica la slujba de dimineata la acelasi lacas de cult.

Desi este luteran, Klaus Iohannis participa la slujbele de la biserica romano-catolica din Sibiu, avand in vedere ca sotia sa este greco-catolica, scrie Agerpres. La inceputul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei la o slujba ortodoxa, in Catedrala Mitropolitana de la Sibiu.

In 2014, Klaus Iohannis declara la Sibiu ca este "de esenta, ecumenic". "Sunt asa, de esenta ecumenica, si chiar cred in esenta Sibiului, unde traim asa de cateva sute de ani, si ortodocsi, si catolici, si evanghelici. Cred ca am trait bine impreuna si vreau sa ramana asa", spunea, in 2014, Klaus Iohannis.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO