Motivul pentru care 4 bărbaţi au fost arestaţi după ce au traversat România cu taxiul

Ultima actualizare: 30-01-2020 16:19

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - judeţul Timiş au depistat patru cetăţeni din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

 

COMUNICATUL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

 

În data de 29.01.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, la ieşirea din localitatea de frontieră Cheglevici, la aproximativ 200 m de frontieră, au oprit un autoturism înmatriculat în România, care circula in regim de taxi, la volanul căruia se afla un cetăţean român.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism se mai aflau patru pasageri, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru bărbaţi din Sri Lanka, solicitanţi de azil pe teritoriul României, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că au luat un taxi din Bucureşti până la frontiera cu Ungaria şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO