Mod de operare. Capul grupării care lăsa bătrânii fără case era căsătorit cu o femeie de 72 de ani
Rețeaua care deposeda bătrânii singuri de case era condusă de un individ de 46 de ani, care se căstorise cu o femeie de 72 de ani, pentru a-și duce mai bine planurile la îndeplinire.
Două dintre cele şase case preluate de la victime au fost deja vândute, iar în casa unde erau bătrânii s-au găsit peste 22.000 de euro, au transmis surse judiciare.
Până acum suspecţii au deposedat victimele de şase imobile, dintre care două au fost deja vândute.
„Principalul suspect are 46 de ani, s-a căsătorit în august 2023 cu persoană vătămată în vârstă de 72 ani”, au transmis sursele citate.
De altfel, acesta era și modul de operare al indivizilor, care încheiau căsătorii cu victimele, pentru ca apoi să le deposedeze de proprietăți, case și terenuri. Este cazul capului grupării, bărbatul de 46 de ani, care ar fi fost sprijinit în comiterea infracțiunilor și de concubina lui, mama, dar și alte trei surori.
Sursele au precizat că în dosar nu sunt implicaţi avocaţi sau notari, cum s-a mai întâmplat în cazuri similare, ci persoane cu studii juridice care ofereau consultanţă pentru obţinerea documentaţiilor aferente, pentru a fi depuse ulterior la notariat în vedere încheierii formelor legale (procuri, succesiuni, acte de vânzare cumpărare).
Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune. Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, fără moştenitori, au fost găsiţi într-un imobil în apropierea Pieței Unirii din București, în condiţii improprii. Mai multe persoane sunt suspectate că i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, încă din 2017, i-au ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile.
Două dintre victimele salvate de polițiști au ajuns la Spitalul Obregia, iar restul au fost duse la audieri la Secția 11 de Poliție.