Cine sunt proprietarii azilului ilegal din Voluntari, unde zeci de bătrâni au fost neglijați
Un polițist din Voluntari și un medic rezident au fost retinuți de procurorii anticorupție, după ce și-ar fi bătut joc de zeci de bătrâni pe care susțineau că îi îngrijesc într-un azil în Pipera.
Au declarat că le-ar fi asigurat masa, tratamentul și asistența medicală dar, de fapt, nu se ocupau deloc de ei. Când inspectorii au vrut să verifice condițiile în care trăiau rezidențîi, bătrânii au fost luați de administratori și ascunși prin parcări.
Iată, după celebrul caz din vară, când zeci de bătrâni erau batjocoriți în azile din Ilfov, procurorii au desfășurat cercetări la mai multe astfel de centre.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Astfel, s-a aflat că există mari dubii privind ceea ce au declarat doi administratori care lucrau la un azil de bătrâni de pe Bulevardul Pipera, acolo unde erau ținuți aproximativ treizeci de vârstnici, ceea ce au aflat procurorii în momentul în care au verificat datele, contractele declarate către lucrătorii de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială.
Ei bine, ei au constatat că unii angajați erau, de fapt, angajați fictiv. De altfel, unii dintre ei își dăduseră demisia pentru că erau neplătiți. De luni bune și din aproape în aproape, procurorii au descoperit mai multe falsuri în ceea ce privește ceea ce mâncau bătrânii, până la felul în care le era administrat tratamentul.
Unii dintre bătrâni primeau medicamente și alte tratamente de la un personal necalificat, întrucât Ministerul Sanitații îi obligă pe cei care desfășoară astfel de activități de îngrijire vârstnici să își angajeze personal de specialitate.
Iată că aceștia au încercat să ocolească legea și au declarat fictiv că au aceste contracte încheiate, însă când le-au verificat, procurorii și-au dat seama că sunt doar pe hârtie. În luna septembrie, acest centru din Pipera a fost închis, i s-a suspendat activitatea.
Cei doi administratori, un agent de poliție de la Poliția Voluntari și o femeie medic rezident chirurg, care, de fapt, se recomanda ca și medic la Spitalul Municipal deși nu era adevărat, le-au declarat autorităților că bătrânii ar fi fost preluați de familie, însă, i-au adus în această casă, unde au continuat să le ia banii, moment în care procurorii au decis să îi rețină pe cei doi administratori, iar bătrânii să fie mutați în alte centre.
Cei doi administratori au fost reținuți 24 de ore și urmează să fie duși în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.