Misiunea speciala a unui politist din Iasi. Are grija de un pui de bufnita, pe care l-a gasit intr-o cladire abandonata

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

De trei zile incoace, un politist de 27 de ani, din comuna Letcani judetul Iasi, are o misiune speciala: are grija de un pui de bufnita, pe care l-a gasit intr-o cladire dezafectata.

Pasarea incerca sa scape si sa-si gaseasca drumul spre cuib. Dar, pentru ca e prea mica sa supravietuiasca singura, fara niciun ajutor, agentul a decis sa o protejeze pana se mai intremeaza.

Desi pare o jucarie din plus, bufnita e cat se poate de reala. Agentul care a salvat-o si-a luat in serios misiunea de protector. A dus pasarea la medicul veterinar, sa se asigure ca nu e ranita. Desigur, cei doi amici au ajuns la cabinet cu masina de politie, iar bufnita s-a acomodat extrem de repede cu noul mijloc de transport.

Catalin Ghimpu, politist: "Am observat pe geam cum acest pui de bufnita incerca sa scape, lovindu-se de geam de mai multe ori. Am oprit masina, am luat-o. Am dus-o cu masina de politie la un medic veterinar si a zis ca e bine, iar apoi am dus-o acasa si i-am dat carne de pui."

Agentul s-a gandit sa-i aleaga noului "coleg" si un nume pe masura. Iar POLITIA ROMANA l-a inspirat. PoliRom este cel mai nou membru al echipei de politie din comuna Letcani. Agentii il indragesc nespus pe simpaticul pui de bufnita, insa, odata ce va invata sa zboare vor fi nevoiti sa-l lase in libertate, fiind o specie protejata de lege.

Salvatorul spune ca a luat deja legatura cu o asociatie care se ocupa de reintegrarea pasarilor in natura si a primit sfaturi pretioase. Pana se va insanatosi, puiul de bufnita ramane in grija medicului veterinar, dar agentul il viziteaza zilnic.

Anca Vijiac, purtator de cuvant IPJ Iasi: "Apreciem gestul colegului nostru cu care ne mandrim. Doar in acest an s-a desistat de 2 ori, adica a refuzat sa primeasca mita. Noi ne ocupam cu ajutorarea oamenilor insa astea nu inseamna ca ca politistii nu sunt sensibili."

Politistul estimeaza ca, in cel mult 3 saptamani noul sau "camarad" va invata sa zboare si va putea fi lasat sa se intoarca in mijlocul naturii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO