Mircea Sandu are un nou dosar de coruptie. DNA: Sandu si sotia sa ar fi primit 724.000 lei mita de la o firma de avocatura

Ultima actualizare: 23-06-2017 07:16

Fostul sef al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit mita peste 700 de mii de lei.

In schimbul banilor, Sandu ar fi incheiat doua contracte de consultanta juridica intre Federatie si o casa de avocatura din Bucuresti. Alaturi de Mircea Sandu este urmarita penal pentru complicitate si sotia sa, Elisabeta Sandu.

Doar 5 zile s-a bucurat Mircea Sandu ca a scapat de problemele penale, dupa ce a fost achitat in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova. Procurorii l-au chemat la sediul DNA si l-au pus sub acuzare pentru luare de mita si spalare de bani intr-un nou dosar de coruptie.

Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut in octombrie 2009, noteaza procurorii, cand in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu ar fi dat preferential doua contracte de asistenta juridica unei case de avocatura.

Procurorii DNA spun ca Mircea Sandu si-ar fi cerut si el partea, nu mai putin de 724 de mii de lei, adica aproximativ 160 de mii de euro, care i-au intrat in buzunar.

Anchetatorii scriu ca Mircea Sandu ar fi gasit si solutia de a ascunde mita. El ar fi semnat un alt contract cu aceeasi avocati iar una dintre clauze preciza ca daca acestia nu-si fac treaba, Mircea Sandu ar primi 724 de mii de lei. Ceea ce s-a si intamplat.

Persoana care a intermediat relatia intre Mircea Sandu si Casa de avocatura care dorea sa incheie contracte cu FRF a fost chiar Elisabeta Sandu, sotia fostului presedinte, in contul careia au intrat banii.

Daca vor fi gasiti vinovati, Mircea Sandu si sotia lui risca intre 3 si 10 ani de inchisoare. Fostul presedinte FRF mai este urmarit penal intr-un alt dosar, instrumentat de DIICOT pentru delapidare si spalare de bani din fonduri FIFA si UEFA.

UPDATE 13.12 In acelasi dosar este acuzata si sotia fostului presedinte al FRF, Elisabeta Sandu, de complicitate la luare de mita si de spalare de bani.

DNA: “La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, cu intentie, a primit prin intermediul sotiei sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mita, suma de 724.000 lei, de la reprezentantii unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.”

Procurorii anticoruptie mai spun ca: “in perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de bani incasata in conditiile de mai sus (in contul sotiei sale), creand, contrar realitatii, aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale.”

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

UPDATE 12:56 DNA: Mircea Sandu ar fi primit 724.000 lei mita de la o firma de avocatura pentru ca FRF sa incheie contracte cu aceasta
Mircea Sandu este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si spalare a banilor, dupa ce, in perioada in care era presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, a primit, prin intermediul sotiei sale, vizata si ea in acest dosar, 724.000 de lei mita de la reprezentantii unei societati de avocatura, pentru ca FRF sa incheie cu firma respectiva doua contracte de asistenta juridica, anunta DNA.

UPDATE 11:36 Mircea Sandu a iesit de la DNA dupa mai putin de o ora de audieri, avocatul acestuia spunand ca fostul presedinte FRF are calitatea de suspect intr-un dosar de luare de mita si spalare de bani.
Avocat: "Este un dosar nou, de luare de mita si spalare de ani. In acest moment are calitatea de suspect.”

Mircea Sandu a ajuns la DNA in jurul orei 10.30, el fiind insotit de avocat, informeaza news.ro.

Fostul presedinte al FRF Mircea Sandu a fost achitat, saptamana trecuta, alaturi de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.

Decizia este definitiva.

Pe 13 iunie 2016, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir fusesera condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala.

In acest dosar, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO