Minutele care i-ar fi salvat viata unui bebelus din Sibiu s-au scurs prin hartii si birocratie. Cum putea fi Dorian ajutat

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40

Cosmar pentru doi parinti din Sibiu. Oamenii spun ca baietelul lor de numai 7 luni a fost ucis de sistemul medical. Copilul, diagnosticat cu o tumora la ficat, a ajuns in stare deosebit de grava la spitalul de pediatrie.

Medicii de acolo au decis sa il transfere, insa 8 clinici au refuzat sa-l primeasca pe motiv ca este o perioada de sarbatoare. Cand, in sfarsit, au primit acceptul celor de la Targu Mures, oamenii abia au gasit o ambulanta.

Dorian a fost un bebelus de 7 luni extrem de vesel pana in ziua de 22 decembrie. Atunci s-a simtit rau, iar parintii l-au dus de urgenta la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Acolo a inceput teroarea.

Dupa investigatii, medicii le-au dat vestea ca cel mic are o tumoare la ficat si acumulase lichid intre intestine. A doua zi au confirmat diagnosticul si au decis transferul la un spital cu sectie de chirurgie oncologica pediatrica. 8 spitale din Cluj si Bucuresti au refuzat sa-l primeasca.

Mihai Sporis, tatal copilului: "Ni s-a raspuns ca fiind zi de sarbatoare... Pentru o viata de om sau o viata de copil acest lucru cred ca nu se pune problema daca e sarbatoare sau nu."

Alina Cozac, purtator de cuvant al Spitalului de Pediatrie Sibiu: "Sectii de oncologie si institute de oncologie pentru ca sunt inchise in perioada sarbatorilor de iarna, iar clinici de pediatrie cu sectie de onco-pediatrie sunt supraaglomerate".

Intr-un final, Spitalul Judetean din Targu Mures a acceptat cazul, dar a intervenit o alta problema: transportul. Personalul, si asa insuficient, lucreaza dupa program redus in perioada sarbatorilor, drept urmare parintii au fost pusi sa astepte pana cand se gaseste o masina cu medic. Disperat, tatal a sunat pana la Raed Arafat si abia apoi s-a rezolvat problema. Cei de la Serviciul de Ambulanta neaga.

Parintii spun ca nici la Targu Mures, Dorian nu a avut parte de atentia necesara.

Simina Sporis, mama copilului: "Ma intreaba: aveti bani de analize? Ca analizele trebuie facute la clinici private pentru ca nu sunt fonduri sa le facem la stat."

Mariana Negoita, purtator de cuvant SCJU Targu Mures: "Medicii nu aveau cum, exclus sa ceara parintilor bani pentru analize, spitalul fiind un spital de urgenta intotdeauna sunt bani ca sa se faca investigatiile si analizele de care este nevoie."

Copilul a inceput sa aiba convulsii si a intrat in stop cardio-respirator. Dupa 4 ore s-a stins.

Tatal copilului: "Orele, minutele si secundele care pentru el au fost vitale s-au scurs doar prin hartii si birocratie".

Parintii lui Dorian sunt hotarati sa faca plangere la Colegiul Medicilor si la Parchet.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO