Sorina Pintea: Funcționara DSP spune că i-a dat ”din milă” codul falsului chirurg


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 12:05
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 11:55
Categorie: Stiri actuale
Sorina Pintea

Sorina Pintea a declarat la Europa FM că funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi spune că a făcut-o "din milă".

De asemenea, conform ministrului, Matteo Politi avea şi asigurare de malpraxis, conform News.ro.

Din milă!” – aşa explică funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti faptul că a eliberat codul de parafă medicului italian fals, codul în baza căruia Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Europa FM.

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Cu siguranţă este vorba şi de corupţie aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ”, spune Pintea.

Ministrul Sănătăţii spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obţine drept de liberă practică în România, primul fiind depunerea actelor doveditoare privind studiile, care a fost făcut însă două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Însă, Matteo Politi a avut grijă să-şi facă o asigurare malpraxis.

„Acest domn avea încheiată şi o poliţă de malpraxis. Nu pot să spun numele instituţiei unde a făcut această poliţă. Deci el a obţinut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, şi a obţinut în februarie o poliţă de malpraxis",a firmă Pintea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO