Tânărul grav rănit în urma exploziei de la Piatra Neamţ a ajuns în Belgia. Nu a putut fi operat din cauza stării în care se află.

Medicii belgieni au anunțat că pacientul mai are nevoie de tratament pentru stabilizare și că luni îl vor opera. Este în această stare cumplită după ce a aprins lumina în apartamentul tatălui său în care s-a produs o acumulare de gaze.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că tânărul ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital în Belgia, are 50% şanse de supravieţuire, neputând fi încă operat, din cauză că starea lui este foarte gravă.

"Acum cinci minute am primit ultimul raport. (...) Este 50 - 50, adică şansele. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce-l priveşte, deşi starea lui este foarte gravă", a spus Sorina Pintea, relatează Agerpres.

Tânărul a fost transferat la un spital din Belgia, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma exploziei la un bloc din Piatra Neamţ, care a avut loc miercuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!