Ministrul Culturii vrea să impună pe radio și TV difuzarea de muzică românească în proporție de minimum 50%

Dată publicare: 24-03-2020 16:21
Dată actualizare: 24-03-2020 16:32


Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, vrea să impună pe radio și TV difuzarea de muzică românească în proporție de minimum 50%

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă că a propus adoptarea difuzării, în proporţie de minimum 50%, a producţiilor româneşti pe radio şi tv, pentru a sprijini artiștii care nu își mai pot desfășura activitatea din cauza coronavirusului.

 

Gheorghiu invocă faptul că artiştii, care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, să aibă venituri din drepturile de autor aferente.

”Am solicitat astăzi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, secretarului de stat Raed Arafat şi preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Maria Monica Gubernat, să adopte o reglementare prin care posturile radio şi tv de pe teritoriul României să difuzeze producţii muzicale, cinematografice, spectacole de teatru şi dans româneşti în proporţie de minimum 50%.

Ca urmare, artiştii vor continua să aibă venituri din drepturile de autor aferente unor astfel de difuzări”, a scris marţi, Gheorghiu, pe Facebook.

Activitatea culturală trebuie să continue și pe timp de urgență

El spune că activitatea culturală trebuie să continue şi pe timpul stării de urgenţă.

”Astfel, artiştii care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, ar putea fi susţinuţi de posturile de Radio şi TV.

Prin această iniţiativă vom contribui la protejarea sectorului cultural-creativ românesc şi la asigurarea continuităţii activităţii pe timpul stării de urgenţă. Toţi trebuie să ne solidarizăm şi să trecem cu bine această perioadă.

Românii au arătat până acum că sunt uniţi la greu şi am speranţa ca acest demers va fi bine primit. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, explică ministrul Culturii.

Gheorghiu se arată ”preocupat”

Totodată, Bogdan Gheorghiu se declară ”preocupat” zi de zi să rezolve problemele sectorului cultural şi spune că va căuta ”cele mai bune soluţii”.

”Sunt deschis propunerilor care îmi vin din partea artiştilor şi lucrătorilor din domeniul cultural şi le analizez atât în contextul măsurilor luate la nivel de Guvern, cât şi din punct de vedere a ceea ce poate face Ministerul Culturii punctual”, transmite Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a anunțat de luni că susține cererea artiștilor români care au cerut difuzarea în proporție de minimum 50% muzică românească pe posturile radio și TV.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO