Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut prima reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit cu maşina două fetiţe, în Bucureşti. El a afirmat că regretă enorm această tragedie și că sentimentul este unul cutremurător.  

Bode spune că va fi revizuită procedura de selecție a angajărilor din sursă externă, pentru că polițistul care a produs accidentul a fost recrutat în acest fel.

În anchetă este analizată și discuția dintre agent și dispeceratul 112.

Imediat după accident, polițistul care a accidentat mortal o fetiță și a rănit o a doua copilă, a sunat la dispeceratul 112 ca să ceară ajutor. A fost redirecționat către poliție și SMURD.

Apel prin telefon: "Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil".

Agentul spune că a lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni şi că se afla în timpul serviciului.

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident. Îl întreabă dacă victima are puls şi dacă sunt oameni adunaţi la locul accidentului.

Poliţistul îl roagă pe dispecer să trimită mai repede ambulanţa.

Apel prin telefon: "Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i... e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!", adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte să nu mute victima şi, eventual, să o aşeze în poziţia de siguranţă.

Apel prin telefon: "Pe stânga? Pe partea stângă? (...) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!".

Şeful Poliţiei Capitalei a anunţat că poliţistul plasat sub control judiciar nu mai face muncă de teren pe durata anchetei.

Ministrul de Interne a anunțat că va analiza modul de selecție a angajaților din sursă externă, așa cum a intrat în sistem polițistului implicat în accident.

Lucian Bode a mai precizat că misiunea polițistului era să verifice pentru evidența populației niște persoane la domiciliu, și că nu era o misiune care să necesite folosirea semnalelor acustice și luminoase.