Soldatii morti in accidentul din Arges, inmormantati cu onoruri militare


Ultimul update: Miercuri 05 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Duminica 02 Iulie 2017 11:20
Categorie: Stiri actuale

Cei trei militari ai Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele” morti dupa ce un vehicul s-a rasturnat intr-o rapa in zona localitatii Valea Urdii din judetul Arges au fost inmormantati, cu onoruri militare, duminica.

A fost o duminica neagra pentru rudele si prietenii celor trei militari care au murit acum joi in Arges, cand au cazut cu camionul intr-o prapastie.

Cei trei au fost condusi pe ultimul drum de camarazi, care le-au constit memoria cu onoruri militare. Ceilalti 9 raniti sunt in stare buna, dar au nevoie de consiliere psihologica.

Desfasurarea evenimentelor de duminica livetext:

UPDATE 16:15 Cei trei militari de la Batalionul 30 Vanatori de Munte ”Dragoslavele” morti dupa ce camionul in care se aflau s-a rasturnat intr-o prapastie din judetul Arges au fost inmormantati, duminica dupa-amiaza, cu onoruri militare, in prezenta a sute de persoane, intre care si reprezentanti ai Ministerului Apararii.

Sute de persoane au participat, duminica dupa-amiaza, in judetul Arges, la ceremoniile de inmormantare a celor trei militari morti.

Mihai Ionut Toma a fost inhumat in cimitirul din localitatea Mioarele, sat Matau, George-Emilian Catana, in cimitirul din localitatea Leresti, sat Voinesti, iar Petre Cristian Toader in cimitirul din Cartierul Marcus al municipiului Campulung.

UPDATE 12:49 Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a depus coroane de flori la catafalcurile celor trei militari ai Batalionului 30 Vanatori de Munte ”Dragoslavele” morti dupa ce camionul in care se aflau s-a rasturnat intr-o prapastie din Arges si a transmis condoleante familiilor acestora.

Ministrul a mers, duminica dimineata, in judetul Arges, in localitatile unde sunt depusi cei trei militari - Mihai Ionut Toma, George-Emilian Catana si Petre Cristian Toader.
Ministrul a prezentat condoleante familiilor sublocotenentilor (post-mortem) si a depus coroane de flori la catafalcurile acestora.

Adrian Tutuianu: "Vestea mortii lor, pe drumul de intoarcere din misiunea executata la Cincu, a cazut ca un trasnet in familiile lor si printre prietenii si colegii, cei care i-au cunoscut si apreciat ca luptatori si ca oameni. In cumplitul accident din Valea Urdii, Armata a pierdut trei militari de elita, toti veterani ai teatrelor de operatii, barbati puternici si mandri, crescuti la scoala aspra a luptatorilor alpini. Asigur familiile celor trei sublocotenenti ca le suntem alaturi in cumplita suferinta si le vom ramane sprijin, de acum inainte. Intreaga Armata va pretui sacrificiul sublocotenentilor post-mortem Mihai Ionut Toma, George-Emilian Catana si Petre Cristian Toader si le va pastra o vesnica si pioasa amintire.”

Ceremoniile vor incepe la ora 13.00. Prin ordin al ministrului Apararii Nationale, militarii au fost inaintati la gradul de sublocotenent post-mortem.

MApN: "Plutonierului-major Mihai Ionut Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent la propunerea sefului Statului Major General, in semn de recunostinta si apreciere a inaltului profesionalism, altruismului, curajului si spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor incredintate."

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionut Toma va fi inhumat in cimitirul din localitatea Mioarele, sat Matau, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catana in cimitirul din localitatea Leresti, sat Voinesti, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader in cimitirul din Cartierul Marcus al municipiului Campulung, toate din judetul Arges, potrivit news.ro.

La funeralii vor fi prezenti, alaturi de familiile indoliate, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, administratiei publice locale si camarazi de arme ai celor trei vanatori de munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO