Militarii au apărut pe străzi, în contextul epidemiei de Covid-19. Ciucă: „Nu e cazul ca populația să se sperie”


Ultimul update: Joi 26 Martie 2020 09:32
Data publicarii: Joi 26 Martie 2020 07:42
Categorie: Stiri actuale

Odată cu restricțiile impuse, pe străzi au apărut de miercuri și militarii.

Nu e cazul ca populația să se sperie, transmite ministrul Apărării. Măsura vine în ajutorul populației pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Ministrul Nicolae Ciucă le-a transmis românilor că implicarea armatei în lupta cu noul coronavirus reprezintă doar o mâna întinsă către populație, în primul rând pentru a împiedica creșterea numărului de îmbolnăviri. Dar nu va fi singură misiune a armatei.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale: „Obiectivul nostru principal este de a sprijini populația de a fi în măsură să răspundem la orice nevoie pe care cetățenii României o vor avea și militarii vor fi în măsură să purceadă la ajutorarea lor”.

Ministrul a precizat că oamenii nu au niciun motiv să se sperie atunci când văd pe stradă soldați și vehicule militare - un lucru neobișnuit pentru România ultimilor 30 de ani.

Nicolae Ciucă: „Aș dori că populația să înțeleagă încă de la început că nu este vorba despre o angajare militară, nu vom folosi tehnică și echipamente grele”.

Militarii vor fi și la granițe, alături de polițiștii de frontieră. Mai mult, efective ale armatei vor ajuta și la distribuirea materialelor sanitare de protecție către spitalele din țară.

VIDEO PROTVPLUS.RO