Militarii au apărut pe străzi, în contextul epidemiei de Covid-19. Ciucă: „Nu e cazul ca populația să se sperie”

Ultima actualizare: 26-03-2020 09:32

Odată cu restricțiile impuse, pe străzi au apărut de miercuri și militarii.

Nu e cazul ca populația să se sperie, transmite ministrul Apărării. Măsura vine în ajutorul populației pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Ministrul Nicolae Ciucă le-a transmis românilor că implicarea armatei în lupta cu noul coronavirus reprezintă doar o mâna întinsă către populație, în primul rând pentru a împiedica creșterea numărului de îmbolnăviri. Dar nu va fi singură misiune a armatei.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale: „Obiectivul nostru principal este de a sprijini populația de a fi în măsură să răspundem la orice nevoie pe care cetățenii României o vor avea și militarii vor fi în măsură să purceadă la ajutorarea lor”.

Ministrul a precizat că oamenii nu au niciun motiv să se sperie atunci când văd pe stradă soldați și vehicule militare - un lucru neobișnuit pentru România ultimilor 30 de ani.

Nicolae Ciucă: „Aș dori că populația să înțeleagă încă de la început că nu este vorba despre o angajare militară, nu vom folosi tehnică și echipamente grele”.

Militarii vor fi și la granițe, alături de polițiștii de frontieră. Mai mult, efective ale armatei vor ajuta și la distribuirea materialelor sanitare de protecție către spitalele din țară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!